Η Ελλάδα, η Ευρώπη και η πόρτα του χάους!

on .

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας θεωρώ πως θα πρέπει να παρακινήσουν όλους τους Έλληνες στο να σκεφτούμε σοβαρότερα τη σχέση της Ελλάδας με την Ευρώπη.

Γιατί, αν δε δεχτούμε ότι το μέλλον μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική της Ευρώπης, τότε μας περιμένουν απρόβλεπτες καταστάσεις σε εθνικό, αλλά και κοινωνικό επίπεδο.
Σήμερα, λοιπόν, χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τρία μεγάλα ζητήματα, από την λύση των οποίων θα εξαρτηθεί και το μέλλον του Ελληνισμού.

Αναφέρομαι στο πρόβλημα της πανδημίας, το προσφυγικό – μεταναστευτικό και στις απειλές του νέο-Σουλτάνου Ερντογάν. Δοκιμάζεται η Ελλάδα και όλα δείχνουν ότι παρά τη δυναμική της πολιτική και παρά την αποτελεσματική ως τώρα διαχείριση μόνη της δύσκολα θα τα αντιμετωπίσει.
Και πράγματι πρόκειται για απειλές που ξεπερνάνε τις δυνατότητες κάθε χώρας να σταθεί όρθια και να λύσει όλες τις συνέπειες. Γι’ αυτό και τίθεται το λογικό ερώτημα αν μπορεί η πατρίδα μας στις σημερινές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες συνθήκες να εξασφαλίσει την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών της.
Εκτιμώ πως όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι καμιά χώρα δεν μπορεί με τις δικές της δυνάμεις να διαχειριστεί την πραγματικότητα. Πόσο δε η χώρα μας που απειλείται από τους Τούρκους και δέχεται τις απειλές εισόδου από εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Χωρίς αμφιβολία ως τώρα η Ευρώπη μας έδειξε, έστω και υποτονικά, ότι αποτελεί τη μοναδική ασπίδα προστασίας των συμφερόντων μας. Μόνο η παρέμβαση της Ενωμένης Ευρώπης μπορεί να δώσει λύση και να βάλει φρένο στην αλαζονεία και τις απειλές των Τούρκων.
Τούτο φαίνεται από την ενιαία στάση των Ευρωπαίων, καθώς δείχνουν ότι θα επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις αυστηρές στην Τουρκία, οι οποίες θα επιδεινώσουν την οικονομία της. Ο Σουλτάνος φαίνεται πως δεν υπολογίζει τίποτε άλλο παρά την αντίδραση του τούρκικου λαού, ο οποίος πληρώνει ακριβά τις επεκτατικές βλέψεις του. Βέβαια η Ευρώπη οφείλει να προχωρήσει περισσότερο στην ενοποίησή της και να αποφασίσει τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού στα εξωτερικά της σύνορα. Μόνο μ’ αυτή την πολιτική η Ελλάδα θα νιώθει ασφαλής.
Επίσης στο προσφυγικό η Ευρώπη μόνο μπορεί να δώσει λύση, μια και το πρόβλημα αυτό μπορεί να διαλύσει στο μέλλον το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης. Γιατί, όπως γράφει η Α. Διαμαντοπούλου, «Η Ευρώπη γερνάει και η Αφρική γεννάει». Ως τώρα δυστυχώς η Ελλάδα δοκιμάζεται από τους μετανάστες. Η μόνη λύση εκ μέρους της Ευρώπης είναι η δίκαιη κατανομή σε όλες τις χώρες ανάλογα με τον πληθυσμό και το ΑΕΠ της καθεμιάς.
Και στο ζήτημα της πανδημίας χωρίς την οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλη οικονομική κρίση. Βεβαίως έχουμε αντιμετωπίσει την υγειονομική απειλή καλύτερα από όλες τις χώρες του κόσμου. Όμως η συνέχιση της πανδημίας γεννάει καθημερινά σοβαρότατα προβλήματα στο οικονομικό πεδίο, όπου από μόνοι μας αντικειμενικά σηκώνουμε τα χέρια μετά. Ευτυχώς η Ευρώπη έχει λάβει σοβαρές και θετικές αποφάσεις στη λογική της κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης, όπως είναι το Ευρ. Ταμείο Ανάκαμψης και διάφορα προγράμματα στήριξης των χωρών – μελών της.
Όλα αυτά πείθουν και τον πλέον δύσπιστο ότι μόνο στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης μπορεί η Ελλάδα να προστατέψει τους πολίτες της και τα εθνικά τους συμφέροντα. Αντίθετα, χώρα που πορεύεται μόνη της χωρίς συνεργασία με άλλες είναι καταδικασμένη με βαριές συνέπειες.
Επομένως όλοι οι Έλληνες είναι ώρα να αποδεχτούμε το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης με σεβασμό στην Εθνική ταυτότητα του κάθε λαού. Χρειαζόμαστε μια Ενωμένη Ευρώπη με ενιαία εξωτερική πολιτική και με κοινή άμυνα, για να νιώθουμε ασφαλείς στη χώρα μας και να μπορούμε να κρατάμε με σιγουριά τη γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας και γενικότερα την ταυτότητά μας. Διαφορετικά η πιθανότητα να βρεθούμε στην πόρτα του χάους βρίσκεται ανεπαίσθητα πολύ κοντά μας.