Στης Ελλάδος την ολόμαυρη ράχη…

on .

Προ πολλού έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τους κινδύνους για τη χώρα μας από την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών με τον μανδύα του δήθεν «πρόσφυγα», απροσδιόριστος αριθμός των οποίων είναι πιθανώτατα όργανα της Τουρκίας, είτε σαμποτέρ είτε εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό και πράκτορες κατασκοπείας.

Το θλιβερό φαινόμενο αυτών των εβδομάδων με τις εκατοντάδες πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, οι οποίες είναι πλέον ή βέβαιον ότι οφείλονται σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, επιβεβαιώνει δυστυχώς τους φόβους μας και τις επισημάνσεις μας.
Το ότι η φωτιά στην περιοχή της Αττάλειας της Τουρκίας αποδόθηκε από Τούρκους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς παράγοντες σε Έλληνες και Κούρδους, ήταν φαίνεται το σύνθημα που περίμεναν οι εδώ πράκτορες, για να αρχίσουν το εγκληματικό τους έργο.
Η κυβέρνηση, δυστυχώς, αποδείχτηκε ανίκανη να διαχειριστεί το καταστροφικό από πολλές απόψεις για τη χώρα μας έγκλημα των εμπρηστών. Βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη, αιφνιδιασμένη και αδρανοποιημένη.
Οι μυστικές υπηρεσίες φαίνεται ότι κοιμούνται ύπνον βαθύ, ενώ ο Μητσοτάκης μετά από δύο χρόνια στην εξουσία, παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την πρόληψη των πυρκαγιών.
Αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει με την ανανέωση του στόλου των πυροσβεστικών μέσων, εναέριων και επίγειων, τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, την επιτήρηση με σύγχρονα μέσα, όπως π.χ. με μη επανδρωμένα αεροχήματα, με την πρόσληψη δασοπυροσβεστών και όχι την απόλυση, όπως γράφεται, με τη συνεργασία των τοπικών αρχόντων και πολιτιστικών συλλόγων με διάθεση βεβαίως των απαραίτητων κονδυλίων για την οργάνωση των απαραιτήτων τοπικών μέσων πρόληψης, μεταξύ των οποίων θα μπορούσε να είναι η πρόσληψη φοιτητών ή και άλλων ανέργων για περιπολίες νύκτα και μέρα στα δάση μας ή ακόμα και η απαγόρευση εισόδου κατά τις νυκτερινές ώρες σε δασικές περιοχές.
Τα χρήματα που θα διετιθεντο για την πρόληψη θα ήταν ασυγκρίτως λιγώτερα από όσα θα διαθέσει το κράτος για αποζημιώσεις. Η δε αξία των εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης και καλλιεργειών και επιχειρήσεων που θα είχαν σωθεί είναι απείρως μεγαλύτερη, αν υπολογιστεί και η μεγάλη χρονική περίοδος για την αυτόματη αναδάσωση των καμένων δασικών εκτάσεων. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, αν λάβουμε υπόψη και το πλήγμα στην πανίδα και τη χλωρίδα του τόπου μας.
Συνέπεια της ασύγγνωστης αμέλειας της κυβερνήσεως Μητσοτάκη είναι εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους στην Αττική, στην Εύβοια, την Πελοπόννησο και αλλού, να γίνουν στάχτη. Η περιβαλλοντική καταστροφή πρωτοφανής. Στάχτη επίσης εκατοντάδες επιχειρήσεις και γεωργικές καλλιέργειες, στάχτη και εκατοντάδες σπίτια με ότι αυτό συνεπάγεται υλικά και συναισθηματικά.
Ο ψυχολογικός πόλεμος των εχθρών της χώρας μας, ντόπιων και ξένων πληρωμένων πρακτόρων που βρίσκονται στην υπηρεσία ξένων μυστικών υπηρεσιών ή ντόπιων κερδοσκόπων κάθε είδους, απόλυτα επιτυχής.
Και αυτός ο ακήρυκτος πόλεμος μπορεί ανά πάσα στιγμή να επαναληφθεί, όποτε το θελήσουν τα ξένα ή τα ντόπια αφεντικά τους.
Απαιτείται επειγόντως εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της ανοικτής απειλής, συναγερμός όλων των πολιτικών και των πολιτών, των τοπικών αρχόντων, λήψη άμεσων μέτρων για τη σύλληψη των εμπρηστών και την παραδειγματική τιμωρία τους.
Ο εμπρησμός θα πρέπει να είναι κακούργημα και η ποινή ισόβια κάθειρξη, και όταν λέμε ισόβια να είναι ισόβια. Το φυσικό περιβάλλον, η βιοποικιλότητα, είναι η ζωή μας. Όταν για την κακοποίηση ενός ζώου προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι και τριάντα έτη, πόσα έτη φυλάκισης θα πρέπει να εκτίσει ο εμπρηστής που σκοτώνει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ζώων, άγριων και ήμερων, που με τους εμπρησμούς του καταστρέφει τους κόπους μιας ζωής των συμπολιτών μας, οι οποίοι αναγκάζονται να αρχίσουν τη ζωή τους από την αρχή;
Δεν είναι ώρα εφησυχασμού. Θα πρέπει, εκτός από όλα τα άλλα απαραίτητα μέτρα, η κυβέρνηση να προωθήσει τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες στις χώρες προέλευσής τους και να βρει τρόπους ελέγχου όλων των ξένων που εισέρρευσαν λαθραία στη χώρα μας, ιδιαίτερα από γειτονικές χώρες, από γνωστές φανατικές ομάδες μισελλήνων, και πάνω από όλα από Τούρκους πράκτορες που είναι σίγουρο ότι βρίσκονται στη χώρα μας έτοιμοι για να αναλάβουν δράση, όποτε λάβουν σχετική εντολή.
Είναι επίσης βέβαιο ότι στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν θα αντιδράσουν οι λεγόμενοι «προοδευτικοί» τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς, που θέτουν πάνω από το συμφέρον του έθνους και του λαού, τις εθνοκτόνες ιδεοληψίες τους ή και τον χρηματισμό.
Όλες οι ΜΚΟ που ο ρόλος τους ιδιαίτερα αναφορικά με τους λαθρομετανάστες είναι πια φανερά ανθελληνικός και αντεθνικός, θα πρέπει να ελεγχθούν και να εκδιωχθούν ή να καταργηθούν.
Μεταξύ των εμπρηστών είναι σίγουρο ότι βρίσκονται και Έλληνες που εξυπηρετούν επ’ αμοιβή καταπατητές δημόσιας γης και οικοπεδοφάγους, αλλά και άλλους κερδοσκόπους που πολλοί υποψιάζονται, που η μόνη αξία γι’ αυτούς είναι το χρήμα.
Για την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο φυσικό περιβάλλον δεν ανήκει σε καμιά οικογένεια, ούτε φυσικά στην οικογένεια Μητσοτάκη, και σε καμιά κυβέρνηση, ούτε βέβαια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, απαιτείται άμεσα η κατάργηση του προγράμματος εγκατάστασης ανεμογεννητριών, που ενώ ελάχιστα προσφέρει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καταστρέφει ανεπανόρθωτο το φυσικό περιβάλλον.
Υπάρχουν άλλοι τρόποι, φιλικοί προς το περιβάλλον, αναπλήρωσης της υποτιθέμενης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες, η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Δεν το γνωρίζει αυτό ο Μητσοτάκης, σε μια χώρα σαν τη δική μας με ηλιοφάνεια τις περισσότερες μέρες του χρόνου;
Δεν έχει δικαίωμα κανένας, ούτε ο Μητσοτάκης, να καταστρέφει τον μοναδικού κάλλους φυσικό πλούτο της χώρας μας για να εξυπηρετήσει κάποιους κερδοσκόπους μιλώντας και παραπλανώντας τον λαό για δήθεν πράσινη ενέργεια! Μόνο κάποιος μισέλλην θα αδιαφορούσε για την καταστροφή που συντελείται!
Όταν η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αντιτίθεται σε αυτό το συντελούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα, το να συνεχίζει ο πρωθυπουργός της χώρας να περιφρονεί τον κυρίαρχο λαό, δείχνει αλαζονεία και αντιδημοκρατική συμπεριφορά.
Ο λαός, όταν τον εξέλεξε, δεν του έδωσε λευκή επιταγή να κάνει ότι θέλει, επειδή έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, μια πλειοψηφία βουλευτών που, ως συνήθως, ακολουθούν σαν τα πρόβατα το κριάρι!
Είναι, επιπλέον, ηθικά ανεπίτρεπτο και διερωτόμαστε, πώς ο πρωθυπουργός το ανέχεται, να είναι δηλαδή η αδερφή του Αλεξάνδρα Μητσοτάκη πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία αφ’ ενός παραχωρεί τις άδειες για τα περιβόητα «αιολικά πάρκα» και αφ’ ετέρου προπαγανδίζει υπέρ των ανεμογεννητριών με τη διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για να κάμψει τις αντιστάσεις των τοπικών αρχόντων και των πολιτών.
Η περιβαλλοντική καταστροφή με τους εμπρησμούς και τις ανεμογεννήτριες, σε συνδυασμό με την αναποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής και την αλαζονεία του πρωθυπουργού, η αναξιοπιστία του αναφορικά τόσο με τη συμφωνία των Πρεσπών, η αναντιστοιχία των λόγων και των έργων του, όπως π.χ. η πρόσληψη στην κυβερνητική μηχανή ανθρώπων που προεκλογικά κατηγορούσε σχετικά με την καταστροφή στο Μάτι, καθώς και το λαθρομεταναστευτικό για το οποίο δείχνει να συμπλέει με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη μόνιμη δηλαδή εγκατάστασή τους στη χώρα μας, αλλά και πράξεις και νομοθετήματα σε άλλους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, όπως είναι το τσιμέντωμα της Ακροπόλεως και η αστυνομία στα Πανεπιστήμια που προκαλούν σοβαρές αντιδράσεις, είναι βέβαιο ότι θα στρέψουν ακόμα και όσους ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές τη ΝΔ σε άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Αν αυτό δεν το αντιλαμβάνεται ο Μητσοτάκης, ώστε να κάνει διορθωτικές και αποφασιστικές κινήσεις επαναπροσδιορισμού της κυβερνητικής πολιτικής στους τομείς που προαναφέραμε, αλλά και σε άλλους, δείχνοντας έμπρακτα σεβασμό στον πολίτη και τη λαϊκή κυριαρχία, οδηγεί αναπόφευκτα την παράταξή του σε καταποντισμό και πανωλεθρία.