Ας εφαρμόσουν όσα έλεγαν πριν...

on .

Έχει διαπιστωθεί, ότι όλες οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί μας, προεκλογικά για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού και να ανέλθουν στην εξουσία, λένε πάρα πολλά, υποσχόμενοι πως, όταν έρθουν στην εξουσία, θα τα εφαρμόσουν.

Και οι πολίτες, τους πιστεύουν και τους δίνουν την ψήφο τους. Δυστυχώς όμως όταν έρθουν στην αρχή, όλα αυτά τα πολλά «θα... θα... θα» κλπ. τα ξεχνούν και εφαρμόζουν άλλα, τα ‘χει αυτά η πολιτική. Ο λαός πάντα λοιπόν πρέπει να προσέχει. Εδώ θ’ αναφερθώ, μόνο σε τρείς περιπτώσεις χωρίς εμπάθεια και διάθεση για κομματική αντιπολίτευση.

Να ποια είναι αυτά: α) Η τοποθέτηση ημέτερων σε θέσεις κλειδιά, β) Η συμφωνία των Πρεσπών και γ) οι ανεμογεννήτριες. Και εξηγούμαι: α) Κάθε κυβέρνηση ερχόμενη στην αρχή βέβαια πρέπει να διορίσει σε θέσεις - κλειδιά δικούς της ανθρώπους για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Σωστό είναι, αλλά καλό είναι να επιλέγουν τους πλέον άξιους και δυναμικούς. β) Γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών και τι δεν έλεγε η νυν κυβέρνηση και τι συλλαλητήρια δεν έκανε υποσχόμενη πως όταν έρθει στην εξουσία θα την καταργήσει όμως, έκανε άλλα αντ’ άλλων. Και γ) Περί των ανεμογεννητριών, σε συνδυασμό τώρα με τις πυρκαγιές, άλλα πράττει και πάει λέγοντας. Τέλος, ελπίζουμε πως δεν αληθεύει η είδηση ότι διορίστηκε η αδελφή του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία εκδίδει άδειες για τις ανεμογεννήτριες και ξοδεύει πολλά χρήματα σε ημετέρους για να κάμψει τις αντιστάσεις των τοπικών αρχόντων και των πολιτών. Δεν θα επεκταθώ... Τι πρέπει να γίνει, λοιπόν; Υπάρχουν λύσεις! Η πολιτική εξουσία πρέπει απλά να εφαρμόσει αυτά που έλεγε προεκλογικά, έχει τη δύναμη και τον τρόπο της. Τα παραπάνω, επαναλαμβάνω πως τα λέγω χωρίς πολιτική αντιπολιτευτική διάθεση. * O Σωκράτης Οικονόμου είναι τέως Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής