Τι συμβαίνει με το έργο του βιολογικού καθαρισμού;

on .

ΠΡΙΝ από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ κ. Άρης Μπαρτζώκας με δελτίο Τύπου ενημέρωνε για τις δράσεις της διετίας. Μεταξύ αυτών ανέφερε ότι «υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού». Έτσι απλά, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, όπως π.χ. για ποιό λόγο καίτοι πέρασαν πέντε μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρία «Μεσόγειος ΑΕ», δεν ξεκίνησαν ακόμη οι εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν σε 24 μήνες!
ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες μας η εταιρία προβάλλει οικονομικές απαιτήσεις (ενώ ήδη δόθηκε παράταση για την παράδοσης της μελέτης) και που ανέρχονται στα 3 εκατ. ευρώ, με το έργο να κοστίζει περί τα 15 εκατ. από τα οποία ήδη εγκρίθηκαν να εισπράξει  700.000 ευρώ, χωρίς ακόμη να έχει αρχίσει να εκτελεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις! Σχετικώς δε με τις απαιτήσεις της εταιρίας, επειδή διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΙ διαφωνούν, ενώ ο κ. Μπαρτζώκας συμ­φωνεί, ανατέθηκε σε δικηγόρο η γνωμοδότηση αν τα δικαιούται, η οποία ήταν αρνητική.
ΔΕΝ αρκέστηκε όμως σε αυτή ο κ. Μπαρτζώκας, αλλά ανέθεσε σε δικηγόρο των Αθηνών να γνωμοδοτήσει, προφανώς για να εκμαιεύσει  σύμφωνη γνώμη, την οποία μάλλον επιθυμούν και οι κκ. Ελισάφ - Αρλέτος, να δοθούν δηλαδή τα επιπλέον χρήματα στη «Μεσόγειος ΑΕ»! Επειδή πολλά λέγονται, επιβάλλεται η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ να πάρουν ξεκάθαρη θέση, για να μάθουν οι πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το τεράστιας σημασίας έργο για το λεκανοπέδιο και το περιβάλλον.