Ζώντας μέσα σε μία εικονική οικονομική πραγματικότητα!

on .

 Η εν «ευφορία» περιρρέουσα ατμόσφαιρα για ποιους καλλιεργείται; Για μια χούφτα ανθρώπων που έχουν συσσωρεύσει το 80% του πλούτου;

Η δια όλων των μέσων και δη τηλεοράσεων -που ανήκουν σ’ αυτούς οι οποίοι συμπλέουν με την εκάστοτε εξουσία- προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης της κοινής γνώμης ότι όλα βαίνουν καλώς, και πως θα έχουμε ανάπτυξη και καλύτερες μέρες; «Ήταν στραβό το κλήμα,το έφαγε και ο γάιδαρος…», όπως πολύ σωστά λέει και η παροιμία! Μνημόνια, πανδημία και ενεργειακή κρίση! Το 2010 ο «σωτήρας» πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου -που έρχεται πάλι- μας έβαλε στο αχρείαστο τότε ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και τα μνημόνια, τα οποία δυστυχώς συνέχισαν και συνεχίζουν όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις με αποτέλεσμα να καταστραφεί η υπάρχουσα παραγωγική δραστηριότητα, να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, κυρίως μικρές, να διαλυθεί η μεσαία τάξη και να φτωχοποιηθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων. Μέσω της απαράδεχτα υψηλής φορολογίας αφαίρεσαν, πήραν και το τελευταίο ευρώ.
Τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα έχουμε ανάπτυξη, μείωση ανεργίας και βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, αλλά δεν πείθουν γιατί ο λαός συνεχίζει να φτωχοποιείται, να βιώνει την πολύ δύσκολη, την αξεπέραστη οικονομική κρίση. Μας λένε ότι θα μας «σώσει» η Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Ένωση), όπως μας έσωσε με εξοντωτική ενδεκαετή λιτότητα, όπως οι ίδιοι οι κομισάριοι με πρώτη και καλύτερη την Frau Μέρκελ παραδέχτηκαν, αλλά και με το Ταμείο Ανάκαμψης! Αλήθεια, πού πήγαν τα 4 δις ευρώ που πήραμε ως προκαταβολή στο τέλος Ιουλίου; Ποιοι τα πήραν; Τα είδε κανείς; Αυξήθηκε η παραγωγή; Τα πήραν και πάλι οι συνήθεις ύποπτοι. Δυστυχώς!
Πώς να πάει, να προχωρήσει μπροστά η χώρα μας, όταν έχει σχεδόν σταματήσει κάθε παραγωγή στην περιφέρεια, στα χωριά μας, στην γεωργία και κτηνοτροφία, στον πρωτογενή τομέα παραγωγής γενικότερα; Όταν, για παράδειγμα, στο Κεφαλόβρυσο ζούσαν 1.000 – 1.500 κάτοικοι και τώρα έχουν μείνει μόνο 330 συνταξιούχοι, ηλικιωμένοι και κάθε χρόνο πεθαίνουν 40 άνθρωποι περίπου; Όταν είχαν 15 – 20.000 πρόβατα και τώρα έχουν 2 - 3.000;
Χωρίς ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και επιστροφή των νέων μας στα ερημωμένα χωριά, ούτε παραγωγή θα υπάρξει, ούτε ανάπτυξη, ούτε επάρκεια τροφίμων που είναι το μέγα πρόβλημα και θα είναι οξύτατο στο άμεσο μέλλον. Έχουν εξαφανίσει την ποικιλία των τοπικών σπόρων που ενδείκνυνται για το τοπικό περιβάλλον, χώμα, έδαφος και μας αναγκάζουν να αγοράζουμε σπόρους συγκεκριμένων μονοπωλιακών εταιρειών πχ Μοσάντο - Μπάγιερ Γερμανίας γιατί διαφορετικά η Ε.Ε. δεν δίνει επιδότηση σους αγρότες μας. Αντί να παρακαλάνε να γυρίσουν στα χωριά μας οι νέοι, να τους παραχωρήσουν δωρεάν για 20 - 30 χρόνια τα ανεκμετάλλευτα κτήματα και αγρούς ώστε να αναπτυχθεί η οικιακή οικονομία πρώτα, και μετά η διάθεση της παραγωγής, συνεχίζουν την ίδια καταστροφική πολιτική. Καμιά βοήθεια, ας πούμε, δεν παίρνει κάποιος που έχει 40 - 50 πρόβατα ή 10 αγελάδες. Δεν δικαιούται επιδότηση και οι λίγες εταιρείες δεν παίρνουν τα 20 - 30 κιλά γάλα που παράγει, συμβαίνει και στην περιοχή μας.
Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται «ένα Ελληνικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάστασης του πρωτογενή τομέα παραγωγής», βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει συνταχθεί κανένα από όλες τις κυβερνήσεις. Είναι καιρός να βοηθήσουν την Ελληνική παραγωγή όπως το κάνει η Γερμανία, αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης. Να σταματήσουν να υπακούν τυφλά, σαν καλοί μαθητές στις υποδείξεις - εντολές της Ε.Ε. που έχουν καταστρέψει την Ελληνική παραγωγή.
Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί -πράγμα δύσκολο- Έλλην πρωθυπουργός και Ελληνική κυβέρνηση που θα ενημερώσει ειλικρινά τον λαό μας για την υπάρχουσα κατάσταση και ο λαός μας ας αποφασίσει για το τι μέλλον θέλει να έχει! Οι καιροί ου μενετοί!