Όταν θυμώσει…

on .

Όταν θυμώσει ο λαός, τότε πράγματι, κάνει… πολύ καλά τη δουλειά του! Τότε ακριβώς είναι που κάποιοι «ιππείς καλαμιών» ξεπεζεύουν…
Ρίχνει ο Έλληνας ψηφοφόρος, δύο άγριες ματιές, μία… εκ δεξιών και μία.. εξ ευωνύμων και τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά!
Δεν περνάει πλέον στην πολιτική, η εγωιστική άποψη, πως εγώ είμαι ο καλύτερος και οι άλλοι μπροστά μου, είναι απλώς… οδοντόκρεμες!
Εάν δεν παρουσιάσεις σημαντικό έργο, είτε σαν κυβέρνηση, είτε σαν αντιπολίτευση και δεν σεβαστείς την ψήφο του Έλληνα πολίτη, τότε αυτός… καιροφυλακτεί να σε τουμπάρει!
Πόσες κυβερνήσεις, στην περίοδο της μεταπολίτευσης, δεν γεύτηκαν την εξουσία, με μεγάλες δόξες και τελικά κατακρημνίστηκαν επειδή «αγνόησαν» το λαό!
Ο λαός έχει τη δυνατότητα, σε κοινωνικούς αγώνες, να διεκδικεί πράγματα…
Αν όμως, δεν έχει στήριξη, από την εκάστοτε κυβέρνηση, δυσκολεύεται…
Εάν μάλιστα διαπιστώνει πως αυτή «ασχολείται» μόνο με τους «ημέτερους», τότε αντιδρά, έστω και κάθε τετραετία…
Με την… αφαίρεση της ψήφου, ο ισχυρός γίνεται ανίσχυρος και η εξουσία αλλάζει χέρια!
Εκείνο που κρατάει ένα κόμμα στην εξουσία, είναι το ήθος των στελεχών του, η δουλειά τους δίπλα στον πολίτη, τον οποίο μπορούν να τον κοιτάνε… στα μάτια! Το πρόγραμμα και… τα λίγα λόγια, βοηθάνε πολύ!
Τελευταία στην Ελλάδα, δεξιές και αριστερές πολιτικές δυνάμεις… ταρακουνήθηκαν ελαφρώς, επειδή συνέβη τούτο: Η σοσιαλδημοκρατία βρήκε το δρόμο της! Ε, ας μπει στο παιχνίδι και ένας τρίτος ισχυρός πολιτικός πόλος, για να λειτουργήσει το… σύστημα καλύτερα!
Και ο… Άγιος φοβέρα θέλει!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.