Έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας

on .

«Στο Δήμο μας ΔΕΝ παρατηρείται κανένα κενό εξουσίας…»! 

Η διαβεβαίωση αυτή εύλογα θα θεωρούσε κανείς ότι προέρχεται από ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, ή  από κάποια από τις συνεργαζόμενες παρατάξεις.  Κι όμως αυτή προέρχεται από την επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα_2023 Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία αφού επί τρία χρόνια έκανε το «βίο-αβίωτο» της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Μωϋσή Ελισάφ, χθες έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι όλα βαίνουν καλώς στο Δήμο που ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις του κλπ! Πρόκειται για μια οφθαλμοφανή και χοντροκομμένη  απόπειρα «εισπήδησης» στην παράταξη του δοκιμαζόμενου Δημάρχου, θεωρώντας προφανώς ότι είναι κατάλληλη περίοδος για να αλιεύσει στελέχη και ψηφοφόρους της. 

Το μόνο που πέτυχε με την αμετροέπεια αυτή είναι η επίδειξη έλλειψης σεβασμού προς το πρόσωπό του, αλλά και απώλεια κάθε ίχνους αξιοπιστίας για την ίδια, καθώς σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο κινούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Όσο για το τι αποτέλεσμα έχουν τα λόγια… συμπόνοιας της κυρίας Καλογιάννη για τους δημότες, δεν άφησε κανένα περιθώρια αντιλόγου η ίδια, ζητώντας να μη προχωρήσουν οι διαδικασίες για το κτίριο Δομπόλη, για το Κέντρο Πολιτισμικής Δημιουργίας Κατσικά και για τον οδοφωτισμό, μέχρι να επαναξιολογηθούν τεχνικές ή και οικονομικές διαφορές. Τουτέστιν να πάνε τα έργα στις καλένδες. Πως λέει η παροιμία, «ο λύκος μαλλί αλλάζει, χούι ποτέ…».

Y.Γ.: Αργά χθες το απόγευμα ήλθε η απάντηση από τη Δημοτική Αρχή, η οποία «επιστρέφει» τα καλά (υποκριτικά) λόγια της κ. Τ. Καλογιάννη λέγοντας ότι δεν χρειάζεται κηδεμονία από την ίδια ή από άλλη παράταξη, ότι δεν δέχεται υποδείξεις για την εφαρμογή του προγράμματός της που είναι προς όφελος των πολιτών. 

Στο τέλος της πετάει το «μπαλάκι», καλώντας την ουσιαστικά τις καλές προθέσεις που εμφάνισε χθες, να τις επιβεβαιώσει με τη στάση που θα κρατήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα θεσμικά όργανα του Δήμου.