Η Περιφέρεια Ηπείρου για ρεπορτάζ του Κ. Καλτσή…

on .

 Σε πρόσφατο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του Κώστα Καλτσή αναφορικά με συζήτηση στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων αγωγής του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη απαντά το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:

Kύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο της 6ης Απριλίου 2023, στην πρώτη σελίδα δημοσιεύεται «ρεπορτάζ» με τίτλο: «Θέμα δικαστικής διαμάχης τα συσσίτια με ευπαθείς ομάδες», το οποίο περιέχει πλήθος ανακριβειών. Για την αποκατάστασης της αλήθειας, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε το αναγνωστικό σας κοινό για τα εξής:

Πράγματι την 5η Απριλίου συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο

Ιωαννίνων αγωγή του Περιφερειάρχη κατά συνεργάτη σας, για κείμενα τα οποία όμως δημοσιεύτηκαν σε άλλο έντυπο, κατά του οποίου επίσης στρέφεται η αγωγή…

Πρόκειται για κατ’ ευφημισμό  «έρευνα» του συνεργάτη σας,  η οποία  δεν αφορούσε «τις επιχειρήσεις catering του υιού και της οικογενείας του Περιφερειάρχη, για συσσίτια αλλοδαπών κλπ ευπαθών ομάδων», αλλά για συμμετοχή εταιρείας στην οποία μετέχει συγγενικό πρόσωπο του Περιφερειάρχη σε νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες της Περιφέρειας Αττικής που ΔΕΝ αφορούσαν σε συσσίτια αλλοδαπών, όπως παραπληροφορείτε το αναγνωστικό κοινό. 

Γίνεται λόγος για παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου προς τον ομόλογό του της Αττικής, χωρίς βεβαίως να λαμβάνεται υπόψη η βλαπτική για την εταιρεία του συγγενικού του προσώπου απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία αποκλειστικά από τους συμβούλους του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. Η εν λόγω απόφαση ακυρώθηκε εν συνεχεία από την ΑΕΠΠ και το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, που έκρινε ότι η εταιρεία πληρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής. Όλα αυτά τελούν εν πλήρη γνώσει του κ. Καλτσή, ο οποίος θα έπρεπε και όφειλε να προστατεύσει και την εφημερίδα σας από αναπαραγωγή και διάδοση συκοφαντικών πληροφοριών. 

Ο Περιφερειάρχης και το συγγενικό του πρόσωπο δεν «ζητούν 100.000 ευρώ και κάτι «ψιλά» [και] να επιβάλλεται  πρόστιμο 5.000  στον Κώστα Καλτσή», αλλά 31.000€ ο Περιφερειάρχης για την προσβολή της προσωπικότητάς του, το οποίο ήδη έχει δηλώσει με το δικόγραφο πως θα το διαθέσει για τις ανάγκες της Ιεράς Μονής Δουραχάνης, και 21.000€ το συγγενικό του πρόσωπο για τους ίδιους λόγους. Επίσης, ζητούν να επιβληθεί χρηματική ποινή στον συνεργάτη σας σε περίπτωση συκοφαντικών δημοσιευμάτων και όχι για άσκηση κριτικής. 

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στη μακρά αυτοδιοικητική πορεία του έχει αποδείξει ότι είναι δεκτικός κριτικής -καλόπιστης ή/και κακόπιστης- όπως προκύπτει από το γεγονός ότι η παρούσα αγωγή είναι η μοναδική που έχει ασκηθεί εναντίον οποιουδήποτε σε όλη τη διάρκεια της δημόσιας δράσης του. Δεν είναι όμως δεκτικός συκοφαντιών. 

Προς απόδειξη των ισχυρισμών μας και των συκοφαντιών του συνεργάτη σας  προωθούμε συνημμένα το δικόγραφο της συζητηθείσας αγωγής, στο οποίο αναλύεται όλο το ιστορικό της συκοφαντικής δυσφήμισης του Περιφερειάρχη και το οποίο σε καμία περίπτωση δεν «ταυτίζεται» με δημοσιεύματα αθηναϊκών μέσων, όπως επίσης ανακριβώς υποστηρίζετε. 

Επίσης σας ενημερώνουμε -αν δεν το έχει υπόψη ο συντάκτης του ρεπορτάζ- ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης διαπιστώθηκε παραβατική συμπεριφορά του κ. Καλτσή και με εντολή του Προέδρου του Δικαστηρίου παρενέβη η αστυνομική φρουρά του Δικαστηρίου. Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της παρούσας στο ίδιο σημείο όπου το ανακριβές και συκοφαντικό δημοσίευμα προς αποκατάσταση της αλήθειας.