Απ’ το «παράθυρο»…

on .

Πολλές «δουλειές» στην Ελλάδα, γίνονται απ’ το… παράθυρο! Σε πολλούς, μπορεί «ν’ ανοίγουν πόρτες», αλλά δεν τις προτιμούν! Το «παράθυρο» έχει καλύτερη… προσβασιμότητα! Γενικά το «παράθυρο» στην Ελλάδα «παίζει πολύ»! Βρίσκει εφαρμογή, στην καθημερινή ζωή, στην κοινωνική, στην οικονομική, αλλά και στην πολιτική!

Στην καθημερινή ζωή, η φράση-απειλή «θα σε πετάξω απ’ το παράθυρο» δυστυχώς βρίσκει πρόσφορο έδαφος! (βίαιη συμπεριφορά, κυρίως ανδρών προς τις γυναίκες!)

Στην κοινωνική ζωή, ο… ερωτοχτυπημένος, μπαίνει και βγαίνει απ’ το παράθυρο, να συναντήσει «το πρόσωπο» διαφεύγοντας της προσοχής των οικείων της… (παραβιάζει… ανοιχτές θύρες και παράθυρα!)

Στην οικονομική ζωή, αρκετοί μπαίνουν από την πόρτα των τραπεζών και δανειζόμενοι… εγκλωβίζονται στα χρέη! Και καθώς οι πόρτες είναι κλειστές, ψάχνουν το… παράθυρο, τη μόνη διέξοδο!

Στην πολιτική ζωή, το «παράθυρο» είναι… χρήσιμο εργαλείο! Νόμοι και διατάξεις μπαίνουν στη Βουλή από το παράθυρο και σε άσχετα νομοσχέδια περνάνε «εν μια νυκτί», πράγματα όχι και πολύ ευχάριστα για το λαό!

Αλλά και οι πολιτικοί που μπαίνουν στη Βουλή, κανονικά από την πόρτα, κάποιες φορές «εκπαραθυρώνονται» από τους… προδομένους ψηφοφόρους!

Γιατί τόσα είναι τα κόμματα, που θα λάβουν μέρος στις εκλογές! Κάποια προσπαθούν να «νομιμοποιηθούν»… μπαίνοντας «απ’ το παράθυρο»! Τα σοβαρά κόμματα, δεν έχουν πρόβλημα! Μερικά, θα βρουν την πόρτα της εξόδου! Αν και απ’ το… παράθυρο χωράνε! 

Και αυτή η εκπαραθύρωση τους αξίζει…

 * Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.