Όχι άγρα ψήφων εν’ ονόματι του Αγίου

on .

• Ο «Π.Λ.» κατ΄ επανάληψη έχει στηλιτεύσει πρωτοβουλίες που προέρχονται από Εκκλησιαστικούς κύκλους που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με  την εμπορευματοποίηση της μνήμης του Αγίου Παϊσίου, εκφράζοντας και την ένστασή του για την κατασκευή ναού στην πόλη των Ιωαννίνων, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την ακριτική Κόνιτσα στην οποία μεγάλωσε, έζησε και είναι «ζωντανό» ακόμη το αποτύπωμά του. 

Έχοντας σταθερή αυτή τη θέση, δεν μπορεί παρά να μη στηλιτεύσει και την άγρα ψήφων  εν΄ ονόματι του Αγίου Παϊσίου από το νεοεμφανισθέν κόμμα «ΝΙΚΗ». 

Το πλέον δυσάρεστο και λυπηρό, είναι ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στην «εμπορευματοποίηση»- «πολιτικοποίηση» του Αγίου, διαδραματίζει ένα συγγενικό του πρόσωπο, ένα εξ εκείνων που θα έπρεπε να αποτελεί θεματοφύλακα  της μνήμης του Αγίου και να πρωτοστατεί στην αποτροπή κάθε είδους εκμετάλλευσής της. 

Πρόκειται για την κ. Μαρία Εζνεπίδου, που πολιτεύεται με το κόμμα «ΝΙΚΗ». Επιλογή της ήταν, δικαίωμά της ήταν, αλλά η προβολή, τόσο από το κόμμα, όσο και από την ίδια της συγγενικής της σχέσης με τον Άγιο Παΐσιο, αποτελεί ακραία «εμπορευματοποίηση» της μνήμης του και βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα από τις διδαχές του. 

Ο Άγιος Παΐσιος, ούτε εντολές άφησε, ούτε συστάσεις για νέα κόμματα είχε κάνει, οι δε πιστοί που σέβονται και τιμούν τη μνήμη του ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. 

Η κ. Μαρία Εζνεπίδου οφείλει να επανεξετάσει τη στάση της και να κρίνει εάν προέχει το δικό της πολιτικό συμφέρον, ή η φήμη του θείου της αγίου Παϊσίου που τον χρησιμοποιούν στην προεκλογική αρένα για μερικούς παραπάνω ψήφους και σταυρούς. 

Επιτέλους ας αφήσουν τον Άγιο… να αγιάσει!