Όσο σπαράσσεται!

on .

 Η επανεκλογή του Ερντογάν, στο τιμόνι της Τουρκίας, πρέπει να βάλει τα πράγματα στις βάσεις της λογικής και της αλήθειας! Γιατί τα μέσα ενημέρωσης (και..καθοδήγησης), πολλές φορές κάνουν λάθη και…δεν ζητάνε και συγγνώμη! 

Η πλειοψηφία των «ξένων μέσων» είχαν στραφεί εναντίον του Ερντογάν και μάλιστα τον είχαν βάλει σε τέτοια θέση, ώστε να βλέπει…την πλάτη των επτά συνασπισμένων! Αλλά ο Ερντογάν τους διέψευσε και θα κυβερνήσει για 26 τουλάχιστον συναπτά έτη! Δεν μπορεί, εκατομμύρια Τούρκων ψηφοφόρων, να έχουν πάθει... «το σύνδρομο της Στοκχόλμης» κάτι άλλο συμβαίνει… 

Ο τουρκικός λαός αποφάσισε Ερντογάν! Που… να εμπιστευθεί τους επτά, που ένας αν κλωτσήσει, χάθηκε το παιχνίδι!

Βέβαια η διακυβέρνηση του...ενός, επί τρεις δεκαετίες, θα έχει και τα αρνητικά της! Πρέπει στη Δημοκρατία, να υπάρχει πάντα η εναλλακτική πολιτική δύναμη! Για αυτό και οι εκλογές στην Ελλάδα, έχουν ιδιαίτερη σημασία!

Ο ελληνικός λαός, κατά πάσα πιθανότητα, επιλέγει δυο φορές συνεχόμενα, Κυριάκο Μητσοτάκη! Αλλά, αν κυβερνάει…ολομόναχος, χωρίς δυνατή αντιπολίτευση, δεν είναι καλό για τη χώρα! Επιβάλλεται λοιπόν να παρθούν γενναίες αποφάσεις!

Αφού απέτυχε η απλή αναλογική και κανείς δεν την θέλει στην Ελλάδα, πρέπει η αντιπολίτευση (των δυο επόμενων κομμάτων), να αποτελέσουν μια δύναμη, αφού είναι πάρα πολλά εκείνα που τους ενώνουν και ελάχιστα εκείνα που τους χωρίζουν! Να υπάρξει έτσι, στο …εγγύς μέλλον, μια εναλλακτική και αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση! Διαφορετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει «ανοιχτό πεδίο», ώστε να…πλησιάσει τον Ερντογάν, στα χρόνια διακυβέρνησης, όσο η αντιπολίτευση σπαράσσεται και δεν ομονοεί!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.