Πού είσαι Ιπποκράτη…

on .

Είναι γνωστό σε όλους πως ο Ιπποκράτης ήταν αρχαίος Έλληνας ιατρός, γεννημένος στο νησί της Κω! Και θεωρείται μία από τις εξέχουσες προσωπικότητες, στην ιστορία της Ιατρικής!

Αναφέρεται σαν ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής και ιδρυτής της Ιπποκράτειας Ιατρικής Σχολής!

Ο «όρκος του Ιπποκράτη» δίνεται από όλους τους επιστήμονες ιατρούς, πριν αρχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους! Και οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί, αναλαμβάνουν να «οικοδομήσουν» ένα σωστό εθνικό σύστημα υγείας! Που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες, της ηπειρωτικής, αλλά και της νησιωτικής Ελλάδας! Όλα τα προγράμματα των κομμάτων αναφέρονται με έμφαση και δίνουν προτεραιότητα, στην Υγεία των πολιτών!

Δεν υπάρχει… πρόγραμμα, χωρίς αναφορά στην Υγεία! Πολλές φορές… κούφια λόγια! Τεράστια τα προβλήματα… Μεγάλες πόλεις στην περιφέρεια, έχουν νοσοκομεία… χωρίς γιατρούς! Η ορεινή και η νησιωτική Ελλάδα, να διαθέτουν ένα ασθενοφόρο… χωρίς οδηγό και ένα γιατρό, για… όλες τις δουλειές! Η Υγεία, στη χώρα μας, όπως διαπιστώνεται, βρίσκεται… στην εντατική! Και ο ασθενής, πολλές φορές, μεταφέρεται στην καρότσα… του αγροτικού, για να φτάσει καθυστερημένα… στα χέρια του γιατρού!

Όμως, όλα τα κόμματα, έχουν να… ασχοληθούν με την «κοστολόγηση» των προγραμμάτων τους!

Αλήθεια, η ανθρώπινη ζωή… κοστολογείται;

Πού είσαι Ιπποκράτη, να… βάλεις και τους πολιτικούς να «ορκιστούν», πως θα «υπηρετήσουν» τον άνθρωπο…

Αλλά και αυτοί «όρκο δίνουν», αλλά… δεν τον τηρούν!

 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.