Τόσο απλό…

on .

 Δεν είναι να διακωμωδείς ανθρώπινες ζωές, αλλά κάποιες φορές γίνεται κι αυτό… Στο καφενείο της Ραχούλας, όλοι… οι ειδήμονες πήραν θέση! Το βαθυσκάφος, επισκίασε την πολιτική επικαιρότητα! 

Πέντε δισεκατομμυριούχοι… λιγότεροι, σχολίασε κυνικά ο Μήτσος! Θρηνεί μαζί με την ανθρωπότητα και η «οικογένεια» των δισεκατομμυριούχων! (αν και αυτοί, βγάζουν ο ένας το μάτι του αλλουνού…).

Ο Νίκος Ευαγγελάτος στο κανάλι, πρώτος «άνοιξε» την πόρτα του βαθυσκάφους και από εκεί έκανε τις αναλύσεις του! (βούτυρο στο ψωμί του…)

Το θέμα απασχόλησε έντονα και την Άνω Ραχούλα! Κάποιοι μιλούσαν για το κόστος των εισιτηρίων στο ταξίδι του βυθού! Κάποιοι άλλοι ρωτούσαν, ποιος από τους πέντε επιβαίνοντες ήταν…  πλουσιότερος! Ο Μήτσος είδε το θέμα καθαρά από την ανθρώπινη πλευρά και βούρκωσε… Ο Θύμιος, πιο σκληρός χαρακτήρας, καταφέρθηκε εναντίον τους, γιατί το εγχείρημα ήταν πολύ επικίνδυνο!

Ο δε καφετζής, που είναι και πρόεδρος της κοινότητας και ο… πλουσιότερος του χωριού, πρότεινε να βγάλουν… ψήφισμα συμπαράστασης στους συγγενείς των δισεκατομμυριούχων! Εξάλλου… συνάδελφοι μου είναι, είπε με κομπασμό, ο πρόεδρος! 

- Τι εννοείς καφετζή, του είπε ο Θύμιος

- Είναι απλό, βρε Θύμιο. Είμαστε «συνάδελφοι»! Εγώ είμαι ο… πλουσιότερος του χωριού και αυτοί, οι πλουσιότεροι του κόσμου!

Τόσο απλό… 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.