Πώς να μην ανέβει;

on .

Είναι γεγονός, πως το «κανάλι της Βουλής», τα τελευταία χρόνια είχε τη λιγότερη τηλεθέαση! (δεν θα συμβεί το ίδιο… και τώρα!). Ο τηλεθεατής, με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, το… ξεπερνούσε γρήγορα και πήγαινε σε πιο… πρόσφορο έδαφος, παρακολουθώντας… τη Φάρμα, το σαρβάιβορ και το Σασμό! (στο σήριαλ, έβγαζαν όλοι… το σκασμό, γιατί είχε μεγάλο ενδιαφέρον!).

Το κανάλι της Βουλής, λοιπόν, είχε κάποια αξιόλογα προγράμματα, έδειχνε, πέρα από τις συνεδριάσεις της Βουλής, πρόσωπα της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά ο λαός «τα ξεπερνούσε» με τρόπο προκλητικό, ψάχνοντας για κάτι… εύπεπτο και  γαργαλιστικό!

Οι αντιπαραθέσεις, μεταξύ των βουλευτών, αντίπαλων κομμάτων, μας… έπειθαν, πως αυτοί ζούνε… στη χώρα των θαυμάτων! Αλλά τώρα με την οκτακομματική Βουλή, είναι βέβαιο πως αυτή θα «αλλάξει» και το κανάλι θα γνωρίσει στιγμές δόξας και μεγάλης τηλεθέασης!

Κινδυνεύουν τα άλλα κανάλια με απώλειες τηλεθεατών, με συμπίεση στων υπαλλήλων την αμοιβή και η… αιτία θα είναι η οκτακομματική! Θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όλες οι συζητήσεις στη Βουλή και το κανάλι θα κερδίσει πόντους… και ισχύ!

Ο πρωθυπουργός θα μιλάει με άνεση, θα αναλύει το νομοσχέδιο και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις πώς να διαφωνούν, αφού… δεν έχουν σχέδιο!

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν δεν βρουν τον τρόπο, να παρουσιάσουν μια «ενιαία δύναμη» στην κεντροαριστερά, θα… «χτυπιούνται» δεξιά και αριστερά! Τα δε άλλα μικρότερα κόμματα και κυρίως… τα «νεογέννητα», θα περνάνε καλά! Άλλα θα… αμείβονται ικανοποιητικά και άλλα θα τη βγάζουν… σπαρτιατικά!

Οι… ΝΙΚΗτές στη Βουλή, θα… γελάνε και τα μουστάκια τους! Οι «Σπαρτιάτες» θα χαίρονται, σαν να βγήκαν από τη φυλακή! Η δε Ζωή, με… αγάπη, θα πυροβολεί θεούς και δαίμονες! Με τέτοια «εικόνα» πως να μην ανέβει κατακόρυφα η τηλεθέαση στο κανάλι της Βουλής;

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.