Και πού είσαι ακόμη…

on .

 Κάνει φιλότιμες προσπάθειες η Κυβέρνηση να κατεβάσει την ανεργία και να τη φτάσει… στο μαγικό ποσοστό του 10% (κάποτε… θα γίνει κι αυτό!)… Δυστυχώς, πάρα πολλοί κλάδοι πλήττονται από τη μάστιγα της ανεργίας!

Ο καλλιτεχνικός χώρος, δεν αποτελεί εξαίρεση και πλήττεται πάρα πολύ! (Ηθοποιοί, τραγουδιστές, κλπ.)…

Γι’ αυτό και… ξεχύθηκαν όλοι (μετά από ένα χειμώνα αναδουλειάς), την καλοκαιρινή περίοδο, να βγάλουν «τα σπασμένα», δίνοντας σε πόλεις και χωριά παραστάσεις και συναυλίες!

Κάνουν όσα… μεροκάματα μπορούν, προσφέροντας… θεάματα, για να κερδίσουν… τον άρτον!

Οι σύλλογοι και του τελευταίου χωριού, καλούν «ξεχασμένα συγκροτήματα», βγάζοντάς τα από… το χρονοντούλαπο της καλλιτεχνικής ιστορίας και με ένα φτηνό εισιτήριο, διασκεδάζουν τους λιγοστούς κατοίκους! Φυσικά βγαίνουν… στην ύπαιθρο χώρα και αρκετά «πρώτα ονόματα», απ’ την καλλιτεχνική ελληνική βιτρίνα!…

Αυτή λοιπόν η ανεργία, έχει κινητοποιήσει τους πάντες!

Μία καλή… διέξοδο, έδωσε σε μερικούς καλλιτέχνες και η Βουλή των Ελλήνων!

Μερικοί «απαλλάχτηκαν» από την ανεργία, αφού… «εντάχτηκαν» στους 300! Εξασφαλίζοντας έτσι τουλάχιστον ένα 5χίλιαρο το μήνα! (Πού θα έβρισκαν τόσα χρήματα και μάλιστα… ξεκούραστα!)…

Μερικοί, απλά ήταν υποψήφιοι… κομματιδίων, αλλά «τους κάθησε το λαχείο»!

Έγιναν δύο απανωτές εκλογές και στη δεύτερη εκλογή οι αρχηγοί προώθησαν σε… εκλόγιμη θέση τους «ημετέρους»!

Τέτοια αισχρή συμπεριφορά, είχαμε χρόνια να δούμε! Δηλαδή, κάποιοι «τράβηξαν το κάρο», έφεραν τις ψήφους και… βολεύτηκαν οι κολλητοί!

Και πού είσαι ακόμη, τι έχουμε να δούμε…

Ας ελπίσουμε πως θα είναι… άξιος ο μισθός τους στη Βουλή! Και καθώς έχουμε «ζεστό καλοκαίρι», ας έχουν υπ’ όψιν πως στο Κοινοβούλιο, δεν επιτρέπονται… το μαγιό και οι σαγιονάρες!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.