Τα… εγκαύματα!

on .

Επιτέλους, …ευνοήθηκαν μια φορά και οι οικογένειες του Μήτσου και του Θύμιου, από την Άνω Ραχούλα! Κληρώθηκαν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και τον άλλο μήνα ετοιμάζουν βαλίτσες! Είχαν όλες… τις προϋποθέσεις, για να εξασφαλίσουν ένα 7ημερο διακοπών! Δηλαδή… δεν είχαν εισόδημα, δεν είχαν… στον ήλιο μοίρα και το ηλιοκαμένο τους πρόσωπο, μη… σας ξεγελάει, δεν είναι από τη θάλασσα, αλλά… απ’ το χωράφι! Ξεκίνησαν λοιπόν τις προετοιμασίες, μαζί με τις συμβίες τους. Οι γυναίκες του Μήτσου και του Θύμιου, το πρώτο μπάνιο το έκανα επί κυβερνήσεως… Τσίπρα το 2015, εν μέσω μνημονίων! Ήταν τότε, που η Ευρώπη, μας έριξε… στη θάλασσα, να μάθουμε κολύμπι!

Κατέβηκαν τώρα στην αγορά, να πάρουν καινούργια μαγιό! Εκείνα, της… προηγούμενης δεκαετίας, δεν τις χωράνε πιά τις γυναίκες!

Πήραν τα κιλά τους τα τελευταία χρόνια! Λίγο η φτώχεια που κυριάρχησε και έτρωγαν μπόλικο ψωμί, λίγο η πανδημία που τις έκλεισε μέσα και… γυρόφερναν στο ψυγείο, αλλά και τα πολλά όσπρια και ζυμαρικά, τους πρόσθεσαν κιλά!

Ο Μήτσος και ο Θύμιος, έχουν το ίδιο μαγιό, εδώ και 3 δεκαετίες, αλλά τους κάνει. Γιατί τα κιλά… τα πήραν οι γυναίκες τους!

Τα δύο ζευγάρια… ξεχύθηκαν στις ηπειρωτικές παραλίες, χαρούμενοι και… κάτασπροι! Τα κορμιά τους λευκά, σαν το χιόνι! Ο Μήτσος φορούσε και μαύρα γυαλιά, σαν… σκιέρ στο Όλυμπο!

Έκαναν τα πρώτα τους μπάνια και… μπόλικη και… ανεξέλεγκτη ηλιοθεραπεία!

Ο Μήτσος και ο Θύμιος… έπαθαν εγκαύματα!

Έφυγαν άρον – άρον την 5η μέρα για τη Ραχούλα χάνοντας και δύο μέρες κοινωνικού τουρισμού!

Προτίμησαν τη δροσιά του γεροπλάτανου στην Άνω Ραχούλα!

Οι γυναίκες τους… εξάντλησαν όλο το 7ημερο και έψαχναν τρόπο… να το κάνουν 10ήμερο!

Γιατί ποιος ξέρει, αν και πότε θα μπούνε, στην επόμενη κλήρωση!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.