Γιατί κλαις…

on .

● Ήρθε για τα καλά ο καύσωνας! Η θερμοκρασία στην ύπαιθρο στα ύψη, αλλά και η τηλεόραση «πετάει φλόγες» και κάνει την κατάσταση ακόμη πιο αφόρητη…

Ο τελευταίος καύσωνας έχει την ονομασία Κλέων! Θα περάσει κι αυτός…

Το θέμα είναι ο Έλληνας, που παραμένει συνεχώς… κλαίων!

Κλαίει και οδύρεται, γιατί αν… επιθυμήσει να κάνει διακοπές στα ελληνικά νησιά, δεν του φτάνει ένας μισθός, μόνο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια! Άλλα λεφτά για ξενοδοχείο, φαγητό, διασκέδαση! Δεν βγαίνει το πράγμα και γι’ αυτό ο Έλληνας παραμένει… κλαίων!

Και αν το… τολμήσει και κάνει αυτές τις πανάκριβες διακοπές για 10 μέρες, τις άλλες 20 του μήνα, πώς θα τη βγάλει; Είναι μία… εξίσωση, που πρέπει να την… προωθήσουμε στη Μαθηματική Εταιρεία!

Και έπονται και άλλοι… καλοκαιρινοί μποναμάδες! Γι’ αυτό ο καύσωνας, ο επονομαζόμενος Κλέων, δεν είναι τίποτε, μπροστά στους απλήρωτους λογαριασμούς, που συνεχώς καταφθάνουν!

Εφορία, φως, νερό, τηλέφωνο… (Στη ΔΕΗ, προεκλογικά μας ερχόταν μια έκπτωση 80 ευρώ, μετεκλογικά μας ήρθε έκπτωση 6 ευρώ! Πού είσαι Κλέων!)…

Αλλά ο Έλληνας θα βρει τον τρόπο, να μην είναι συνεχώς… κλαίων! Γιατί θα ρίξει το βάρος του, στις νέες εκλογές… πλέον!

Δεκάδες πολιτικοί και κομματικοί σχηματισμοί, για κάθε Δήμο και Περιφέρεια της χώρας, ρίχνονται στη μάχη! Και χιλιάδες υποψήφιοι… για μια θέση στον Ήλιο! 

Αλλά, ως γνωστόν, από αυτή την πλειάδα των υποψηφίων… ένας κερδίζει! Οι άλλοι… κλαίνε κι ας έφυγε… ο Κλέων! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.