Το πνεύμα των Ηπειρωτών Ευεργετών παραμένει ακόμη ζωντανό στη Χιμάρα!

on .

Μέσα από τη θητεία μου ως Διευθυντής του ελληνοαλβανικού σχολείου «Όμηρος» Χιμάρας τα τελευταία δύο χρόνια, μου δόθηκε η δυνατότητα να έρθω σε επαφή με φορείς και άτομα που θέλησαν να υποστηρίξουν το δύσκολο έργο της παροχής εκπαίδευσης στα παιδιά ελληνικής καταγωγής και όχι μόνο, της Αλβανίας. Βέβαια να επισημάνω ότι η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα αποτελεί σταθερό αρωγό του σχολείου μας σε όλα τα θέματα που κατά καιρούς προκύπτουν.

Όσον αφορά τους άλλους φορείς και άτομα, τους οποίους όλους ευγνωμονούμε για την προσφορά τους, θα ήθελα να κάνω μια ειδική αναφορά στον Ηπειρώτη Ελευθέριο Γείτονα ιδρυτή των ομώνυμων Εκπαιδευτηρίων για την διαχρονική και αγόγγυστη στήριξη στο σχολείο μας. Τον κ. Γείτονα, είχα πρόσφατα την τιμή να τον γνωρίσω και από κοντά κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου στα Εκπαιδευτήριά του, όπου παρέλαβα μέρος του εξοπλισμού της τελευταίας δωρεάς του για το σχολείο μας, ενός σύγχρονου διαδραστικού πίνακα, ο οποίος όχι μόνο θα διευκολύνει το έργο των εκπαιδευτικών, αλλά θα βελτιώσει και την παροχή της προσφερόμενης γνώσης στους μαθητές.

Κατά την ξενάγησή μου στους χώρους των εκπαιδευτηρίων από τον ακούραστο και αεικίνητο κ. Γείτονα, ήρθα σε επαφή με έναν χώρο που μου θύμισε Αγγλικό Πανεπιστήμιο!

Χώροι άνετοι, άρτια εξοπλισμένοι, που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα σε όλους τους τομείς για την σωστή εκπαίδευση των παιδιών (γήπεδα, κολυμβητήρια, εργαστήρια, αίθουσες καλλιτεχνικών δρώμενων).

Η έμπρακτη στήριξη του κου Γείτονα στην ελληνική ομογένεια της Αλβανίας, φαίνεται και από το γεγονός ότι στους χώρους των εκπαιδευτηρίων εργάζονται άτομα από τη Χιμάρα και γενικά από την ελληνική κοινότητα.

Ένας ακόμη λοιπόν ευπατρίδης Ηπειρώτης ο κος Γείτονας που βαδίζει στο μονοπάτι που έχουν χαράξει οι Μεγάλοι Ηπειρώτες Ευεργέτες.