«Καυτά» θέματα…

on .

● Τι ήταν αυτό που πάθαμε, βρε Μήτσο, αυτό το καλοκαίρι! Όλη η Ελλάδα, είπε ο Θύμιος, μπορεί με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις να έγινε μπλε, αλλά πολύ σύντομα, με τον υπερβολικό καύσωνα, η χώρα έχασε αρκετό πράσινο, απ’ τις φωτιές, η μισή κάηκε και… μεταμορφώθηκε σε μια σταχτοπούτα! (δυστυχώς και με ανθρώπινα θύματα!)

Αλλά και εμείς οι δύο, δεν πάμε καλά! Με τα κουπόνια του κοινωνικού τουρισμού, δεν πηγαίναμε αργότερα διακοπές, βιαστήκαμε και… καταλήξαμε «εγκαυματίες» απ’ τον ήλιο και τη φωτιά! Πήγαν στράφι τα μπάνια του λαού, αλλά ας βάλουμε μυαλό για του χρόνου! Αυτό ήταν μεγάλο μάθημα!

Άλλο… πάθημα είναι τα οικονομικά μας! Όμως τώρα, μέσα στη γενικότερη «φτώχεια» που επικρατεί, κυκλοφορούν και κάποια ευχάριστα νέα! Οι δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα μας, μετά από 13 χρόνια… πιάνουν το 13άρι, με αυξήσεις στους μισθούς, 70 ευρώ μεικτά! (αυτά τα μεικτά, πόσο… παραπλανητικά είναι…). Επίσης, οι φορολογικές δηλώσεις παίρνουν παράταση μέχρι 31 Αυγούστου! (σωθήκαμε! Πληρωμές από Σεπτέμβρη, συνεχώς και αδιαλείπτως!)

Ο Μήτσος, πιο αισιόδοξος, λέει πως έρχονται καλύτερες μέρες, για τη χώρα και το λαό! Θα δούμε, λέει ο Θύμιος, που έχει τις αντιρρήσεις του! Οι καλές μέρες, είπε, ανήκουν στο μακρινό παρελθόν! Τότε που ο κόσμος δεν είχε «θηλιά» στο λαιμό, με χρέη, μεγάλη ακρίβεια και «φτώχεια» σε όλα τα επίπεδα!

Υπήρχαν λιγότερα προβλήματα, μικρότερο άγχος, μικρότερη ακρίβεια! (το πορτοφόλι… «φυσούσε»!). Ήταν η εποχή, που ο Έλληνας τακτικά γλεντούσε, έκανε… και πάρτι! Τώρα, κάνει πάρτι, μόνο… η κερδοσκοπία και ο καταναλωτής την… παρακολουθεί με απορία!

Εγώ Θύμιο… παραμένω αισιόδοξος! Το φθινόπωρο ο εγγονός μου γίνεται 18 χρονών και θα εισπράξει τα 250 ευρώ, που του έταξε ο Κυριάκος! Και ποιο είναι το δικό σου όφελος;

Απαλλάσσομαι για δέκα μέρες, από το… χαρτζιλίκι που του έδινα! Κάτι είναι κι αυτό… 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.