Το καλύτερο «όπλο»…

on .

Το καλύτερο «αμυντικό όπλο» στη ζωή μας, είναι το χιούμορ! Εάν αυτό «ιππεύσουμε» στην πορεία της ζωής και όχι… την κάλαμον, είναι βέβαιο, πως… θα μακροημερεύσουμε! (καθώς το γέλιο, μακραίνει τη ζωή…)

Εάν λείψει η εύθυμη πλευρά της ζωής και «επενδύουμε» σε μεγαλεπήβολα σχέδια, δεν είναι βέβαιο, πως… θα ευτυχίσουμε! Έτσι ο άνθρωπος, καταπλακώνεται από το άγχος και η ζωή του γίνεται κόλαση! 

Χρειάζεται, μια ήπια και ψύχραιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκύπτουν στην πορεία της… Εάν μάλιστα η κάθε δυσκολία, έχει για «περιτύλιγμα» το χιούμορ, η κατάσταση γίνεται… ιάσιμη! Έτσι με… χιούμορ θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ, που έρχεται και μας… κατακεραυνώνει! (Δες το… ήρεμα και με χιούμορ, έτσι κι αλλιώς θα το πληρώσεις!)

Σκάσε ένα… πλατύ χαμόγελο, όταν ακούσεις την είδηση, πως… ανεμοστρόβιλος σήκωσε στα ύψη τις τιμές των σουπερ-μάρκετ! (έτσι κι αλλιώς, θα αγοράσεις αυτά που μπορείς…). Γέλασε… με νόημα, στην πληροφορία, πως σε 6 μήνες, θα πάρεις αύξηση στο μισθό σου, δυσανάλογη με τον πληθωρισμό των τροφίμων!

Μην… αγριεύεις και χαλάς τη διάθεσή σου, όταν το 50ευρω στο βενζινάδικο, φεύγει για… πλάκα! (χαμογέλα, πλήρωνε και φύγε για τη θάλασσα! Σκάσε και κολύμπα!). Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στην καθημερινότητά μας που πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με χιούμορ!

Γιατί να συγχίζεσαι, όταν βλέπεις πολιτικά πρόσωπα να «ανάβουν φωτιές» στην κυβέρνηση, με τη συμπεριφορά τους; Βγάλε απέναντί τους, το αμυντικό όπλο, το χιούμορ! Καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε, η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.