Κατάλαβες Μήτσο;

on .

 Είπαμε, η τεχνολογία είναι καλή και η εξέλιξή της επίσης. Αλλά, από το σημείο αυτό, μέχρι ακόμη και στην Άνω Ραχούλα να «παίρνει φωτιά» το τικ-τοκ, ε είναι κάτι που δεν το φανταζόμασταν! Γιατί στην Άνω Ραχούλα, οι κάτοικοι είναι… 70 άνω, για να μην πω και παραπάνω! Κι όμως, όλοι σχεδόν οι γέροντες, με δεξιοτεχνία χειρίζονται το κινητό τους!

Εκεί που κάθονται στο καφενείο, με τα τραπεζάκια στον ίσκιο του πλατάνου, για τον πρωινό τους καφέ, δεν… καλημερίζονται «δια ζώσης», αλλά το κάνουν… μέσω κινητού! (Το φαινόμενο χρήζει… ιατρικής εξέτασης!).

Ο Μήτσος, που το πρωί είναι στο δρόμο της επιστροφής απ’ το χωράφι, τηλεφωνεί στον καφετζή, να του ψήσει τον καφέ… σε 5 λεπτά!

Αυτή… η τεχνολογία «χάλασε» ακόμη και την Άνω Ραχούλα!

Ο Θύμιος, που είναι ο μοναδικός στο χωριό που δεν διαθέτει κινητό (εκ πεποιθήσεως λέει…), μαθαίνει τα νέα από τα κινητά των άλλων!

Ο φίλος του ο Μήτσος, του διαβάζει τα νέα της ημέρας.

Τον… ενημερώνει για τις φορτούνες του ΣΥΡΙΖΑ, για τον «τσαμπουκά» του Ανδρουλάκη, που «καθάρισε» το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, αφήνοντάς τον εκτός Βουλής, για χάρη κάποιου ημετέρου!

Του λέει ακόμα την τελευταία είδηση για το market-pass, που θα πάει ως το τέλος του χρόνου, για να… σταθεί «ανάχωμα» στη μεγάλη ακρίβεια!

Ο Θύμιος αγριεμένος είπε στο Μήτσο:

-Πρέπει να γίνουμε Μήτσο υποκείμενα δικαιωμάτων και όχι… αντικείμενα οίκτου και επιδομάτων! Κατάλαβες Μήτσο;

Οι υπόλοιποι δεν συμμετείχαν στην κουβέντα, γιατί ήταν… απορροφημένοι στο τικ-τοκ!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.