Έγκλημα διαρκείας…

on .

 Προ πολλού έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τους κινδύνους για τη χώρα μας από την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών με τον μανδύα του δήθεν «πρόσφυγα», απροσδιόριστος αριθμός των οποίων είναι πιθανώτατα όργανα της Τουρκίας και άλλων χωρών που διάκεινται εχθρικά έναντι της χώρας μας, είτε σαμποτέρ είτε άλλο εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό (ειδικές δυνάμεις) και πράκτορες κατασκοπείας. 

Το κακό είναι ότι οι κυβερνώντες, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, έχουν διασπείρει όλους αυτούς σε όλη την επικράτεια σε μικρές ή μεγάλες δήθεν «δομές φιλοξενίας», ουσιαστικά όμως ιδρύοντας χωριά και κωμοπόλεις ισλαμιστών.

Επιπλέον, σαν να μην έφταναν οι εχθροί που έχουμε, με την πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση στο Ουκρανικό, κάνοντας κατά τη γνώμη μου το ασυγχώρητο λάθος να αποστέλλει στρατιωτικό οπλισμό στην Ουκρανία για να χρησιμοποιηθεί κατά της Ρωσίας, με την οποία είχαμε δεσμούς αιώνων, ενέπλεξε τη χώρα μας στη σύγκρουση ΗΠΑ – Ρωσίας.

Το θλιβερό φαινόμενο αυτών των εβδομάδων ή μάλλον μηνών, κάθε χρόνο με τις εκατοντάδες πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, οι οποίες είναι πλέον ή βέβαιον ότι οφείλονται σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, επιβεβαιώνει δυστυχώς τους φόβους μας και τις παλαιότερες επισημάνσεις μας. Το ότι η φωτιά πέρυσι στην περιοχή της Αττάλειας της Τουρκίας αποδόθηκε από Τούρκους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς παράγοντες σε Έλληνες και Κούρδους, ήταν φαίνεται το σύνθημα που περίμεναν οι εδώ πράκτορες, για να αρχίσουν το εγκληματικό τους έργο. 

Κάτι παρόμοιον είναι πλέον ή βέβαιον ότι γίνεται και φέτος όχι μόνον από όργανα της Τουρκίας, αλλά και άλλων εχθρικών χωρών, με τις χιλιάδες φωτιές που ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα εκεί όπου υπάρχουν παρθένα και πυκνά δάση και σε περιοχές που είναι ιδιαίτερα τουριστικές. Μισέλληνες υπάρχουν πολλοί στις γειτονικές μας χώρες, πιο πολλοί όμως βρίσκονται μέσα στη χώρα μας, εντός των τειχών, μεταξύ των οποίων και πολλοί «Έλληνες» ή ίσως και «ελληνοποιημένοι» μετανάστες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το υδροκεφαλικό υπουργικό συμβούλιο, η οποία κυβέρνησε τη χώρα για τέσσερα χρόνια και στην οποίαν ο λαός έδωσε νέα εντολή διακυβερνήσεως, δυστυχώς, αποδείχτηκε ανίκανη να διαχειριστεί το καταστροφικό από πολλές απόψεις για τη χώρα μας έγκλημα των εμπρηστών και δεν έλαβε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

Για να συγκαλύψει την ασύγγωστη αμέλειά της για λήψη προληπτικών μέτρων, εφευρίσκει και πάλι το αφήγημα ότι όλα αυτά οφείλονται στην κλιματική αλλαγή! Όποιος όμως δεν παραδέχεται τα λάθη του ή τα αποδίδει σε άλλους ή εφευρίσκει ένα άλλοθι ως δικαιολογία, μας λέει ο Πλάτων, ότι χαρακτηρίζεται από την πιο φοβερή αμάθεια. Δεν μπορείς να βελτιωθείς ούτε ως άτομο ούτε ως διοίκηση ή ως κοινωνία, αν πρώτα δεν αναγνωρίσεις με γενναιότητα τα δικά σου λάθη. 

Γνωρίζοντας την πιθανότητα εγκληματικών στοιχείων, ξένων και ντόπιων, που δρουν υπηρετώντας ξένα συμφέροντα, θα περίμενε κανείς οι μυστικές υπηρεσίες να είναι πιο αποτελεσματικές και όχι να φαίνεται ότι κοιμούνται ύπνον βαθύ. Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την πρόληψη, που είναι η κυριώτερη θεραπεία, σχετικά με την ανανέωση του στόλου των πυροσβεστικών μέσων, εναέριων και επίγειων, τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, την επιτήρηση με σύγχρονα μέσα, όπως π.χ. με μη επανδρωμένα αεροχήματα, με την πρόσληψη δασοπυροσβεστών, την εκπαίδευση τοπικών εθελοντών πυροσβεστών με τη συνεργασία των τοπικών αρχόντων και των τοπικών κοινωνιών, των πολιτιστικών και άλλων συλλόγων και φορέων. Προϋπόθεση βεβαίως η διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για την οργάνωση των απαραιτήτων τοπικών μέσων πρόληψης, μεταξύ των οποίων θα μπορούσε να είναι η πρόσληψη φοιτητών και ανέργων κατά τους θερινούς μήνες για περιπολίες νύκτα και μέρα στα δάση μας ή ακόμα και η απαγόρευση εισόδου κατά τις νυκτερινές ώρες σε δασικές περιοχές.

Τα χρήματα που θα διετίθεντο για την πρόληψη θα ήταν ασυγκρίτως λιγώτερα από όσα θα διαθέσει το κράτος για αποζημιώσεις. Η δε αξία των εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης και καλλιεργειών και επιχειρήσεων που θα είχαν σωθεί είναι απείρως μεγαλύτερη, αν υπολογιστεί και η μεγάλη χρονική περίοδος για την αυτόματη αναδάσωση των καμένων δασικών εκτάσεων. 

Συνέπεια της ασύγγνωστης αμέλειας της κυβερνήσεως είναι εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους στην Αττική, στην Εύβοια, την Πελοπόννησο, την Ρόδο, την Κέρκυρα, την Αλεξανδρούπολη και αλλού, να γίνουν στάχτη. Η περιβαλλοντική καταστροφή πρωτοφανής. Στάχτη επίσης εκατοντάδες επιχειρήσεις και γεωργικές καλλιέργειες, στάχτη και δεκάδες σπίτια με ότι αυτό συνεπάγεται υλικά και συναισθηματικά.

Ο ψυχολογικός πόλεμος των εχθρών της χώρας μας, ντόπιων και ξένων πληρωμένων πρακτόρων που βρίσκονται στην υπηρεσία ξένων μυστικών υπηρεσιών και ντόπιων κερδοσκόπων κάθε είδους, απόλυτα επιτυχής. Και αυτός ο ακήρυκτος υβριδικός πόλεμος μπορεί ανά πάσα στιγμή να επαναληφθεί σε μεγαλύτερη ακόμα κλίμακα, όποτε το θελήσουν τα ξένα ή τα ντόπια αφεντικά τους, οι ξένοι ή ντόπιοι μισέλληνες.

Απαιτείται επειγόντως εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της ανοικτής απειλής, συναγερμός όλων των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτών, των τοπικών αρχόντων και των τοπικών κοινωνιών, λήψη άμεσων προληπτικών μέτρων και η σύλληψη των εμπρηστών και η παραδειγματική τιμωρία τους. Ο εμπρησμός θα πρέπει να είναι κακούργημα και η ποινή, αν πρόκειται για μεγάλης εκτάσεως καταστροφή, ισόβια κάθειρξη, και όταν λέμε ισόβια να είναι ισόβια. 

Το φυσικό περιβάλλον, η βιοποικιλότητα, είναι η ζωή μας. Όταν για την κακοποίηση ενός ζώου προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι και τριάντα έτη, πόσα έτη φυλάκισης θα πρέπει να εκτίσει ο εμπρηστής που σκοτώνει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ζώων, άγριων και ήμερων, που με τους εμπρησμούς του καταστρέφει τους κόπους μιας ζωής των συμπολιτών μας, οι οποίοι αναγκάζονται να αρχίσουν τη ζωή τους από την αρχή;

Δεν είναι ώρα εφησυχασμού. Θα πρέπει, εκτός από όλα τα άλλα απαραίτητα μέτρα, η κυβέρνηση να προωθήσει τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους και να βρει τρόπους ελέγχου όλων των ξένων που εισέρρευσαν λαθραία στη χώρα μας, ιδιαίτερα από γειτονικές χώρες, βόρεια και ανατολικά, από γνωστές φανατικές ομάδες μισελλήνων, και πάνω από όλα από Τούρκους πράκτορες που είναι βέβαιον ότι βρίσκονται στη χώρα μας έτοιμοι για να αναλάβουν δράση, όποτε λάβουν σχετική εντολή.

Όλες οι ΜΚΟ που ο ρόλος τους ιδιαίτερα αναφορικά με τους λαθρομετανάστες είναι πια φανερά ανθελληνικός και αντεθνικός, θα πρέπει να ελεγχθούν και να εκδιωχθούν ή να καταργηθούν.

Μεταξύ των εμπρηστών είναι πολύ πιθανόν ότι βρίσκονται και Έλληνες που εξυπηρετούν επ’ αμοιβή ντόπιους κερδοσκόπους κάθε είδους, για τους οποίους η μόνη αξία είναι το χρήμα και γαία πυρί μιχθήτω. Για την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο φυσικό περιβάλλον δεν ανήκει σε καμιά οικογένεια, όσο ισχυρή και αν είναι, και σε καμιά κυβέρνηση, η ευθύνη βαρύνει και τους ιδιώτες.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι κυβερνώντες είναι μισέλληνες, όπως ακούγεται από πολλούς. Για να αποδείξουν όμως ότι είναι φιλέλληνες, θα πρέπει πρώτον στις αρμόδιες για το περιβάλλον αρχές να μην βρίσκονται συγγενικά πρόσωπα του πρωθυπουργού.

Δεύτερον, θα πρέπει να προχωρήσει ο πρωθυπουργός στην άμεση κατάργηση του προγράμματος εγκατάστασης ανεμογεννητριών, που ενώ ελάχιστα προσφέρει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καταστρέφει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον, πολύ μάλλον όταν κυκλοφορεί ευρέως η φήμη ότι πολλοί εμπρησμοί εξυπηρετούν αυτού του είδους τους κερδοσκόπους. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, φιλικοί προς το περιβάλλον, αναπλήρωσης της υποτιθέμενης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες, όπως η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. 

Δεν έχει δικαίωμα κανένας να καταστρέφει τον μοναδικού κάλλους φυσικό πλούτο της χώρας μας για να εξυπηρετήσει κάποιους κερδοσκόπους μιλώντας και παραπλανώντας τον λαό για δήθεν πράσινη ενέργεια! Μόνο κάποιος μισέλλην ή μειωμένης ευφυΐας ή κάποιος που εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα θα αδιαφορούσε για την καταστροφή που συντελείται!

Το φυσικό περιβάλλον δεν ανήκει στη γενιά μας, δεν μας ανήκει, αλλά ανήκει στις μελλούμενες γενιές, και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην το παραδώσουμε ακέραιο, όπως το παραλάβαμε από τους προγόνους μας.

Είναι επίσης ανεπίτρεπτο και αντιδημοκρατικό, πράγμα που θυμίζει άλλες εποχές, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία αφ’ ενός παραχωρεί τις άδειες για τα περιβόητα «αιολικά πάρκα», να προπαγανδίζει υπέρ των ανεμογεννητριών με τη διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρήματα δηλαδή του ελληνικού λαού, για να κάμψει τις αντιστάσεις των τοπικών αρχόντων και των τοπικών κοινωνιών.

Καταλήγοντας καλείται ο πρωθυπουργός να ακούσει τη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, πρώτον, να λάβει δραστικά μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών, δεύτερον, να καταργήσει άμεσα το πρόγραμμα με τις ανεμογεννήτριες σεβόμενος το περιβάλλον, και τρίτον να προτείνει στη βουλή την ψήφιση ενός άρθρου, το οποίο θα απαγορεύει κάθε λογής δραστηριότητα σε καμένα δάση.

Αν δεν τα πράξει αυτά, θα είναι ένοχος και υπεύθυνος στις γενιές που έρχονται για την ανεπανόρθωτη καταστροφή του μοναδικού κάλλους περιβάλλοντος της πατρίδας μας και αντί να τον θυμούνται με ευγνωμοσύνη, θα τον καταριούνται, και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για τέτοιαν υστεροφημία.