Γι’ αυτό προβληματίζεται…

on .

Ο Έλληνας θα πρέπει να το πάρει απόφαση… Για να ξεφύγει για λίγο από τα μεγάλα καθημερινά του προβλήματα, θα πρέπει να βρει τον τρόπο, να λείψει για ένα μικρό διάστημα από τη Γη, να πετάξει ψηλά με ένα… μονοθέσιο ελικόπτερο και να βλέπει από εκεί τον κόσμο, που… είναι χαμηλά!

Έτσι, θα… απομακρυνθεί από τα δεκάδες προβλήματα που τον ζώνουν και θα ζήσει «στιγμές ελευθερίας», μακριά από… τα αγριεμένα σούπερ – μάρκετ, από… τον ασυγκίνητο βενζινά και από την Εφορία, που ζητάει συνεχώς λεφτά!

Και ενώ θα είχε ανέβει τόσο ψηλά, για να ηρεμήσει, δυστυχώς και εκεί… θα τον συναντήσουν και οι τιμές, που ανέβηκαν και αυτές «τόσο ψηλά» με το ιδιωτικό τους αεροσκάφος!

Ούτε λοιπόν εκεί ψηλά βρήκε την ησυχία του… Ένα «σμήνος τιμών» τον περικύκλωσαν και του λένε ειρωνικά: ήρθαμε να σου κάνουμε παρέα!

-Μάθαμε, του είπαν, πως κάτω στη γη, ετοιμάζεσαι να φτιάξεις καινούριο σπίτι!

Τις τιμές που ήξερες, πριν ανέβεις εδώ, να… τις ξεχάσεις! Έχουν «πετάξει» οι τιμές των οικοδομικών υλικών! 

Το τσιμέντο, τα σίδερα, τα μάρμαρα, στα ύψη! Τα… «τούβλα» να δεις… (Ποιος περίμενε, τα τούβλα να έχουν τέτοια εξέλιξη…).

Τα άκουσε όλα αυτά, ο Έλληνας που… χαλάρωνε στους αιθέρες και αναστατώθηκε! Πήρε τηλέφωνο το μηχανικό του, να κάνει ανάκληση της οικοδομικής άδειας!

Και δυστυχώς, για ένα μεγάλο διάστημα ακόμη, θα πρέπει να μείνει στο ενοίκιο! Αλλά μήπως και τα ενοίκια, δεν είναι εξωπραγματικά;

Γι’ αυτό προβληματίζεται… Να κατέβει ή να μη κατέβει απ’ το αεροπλάνο, που μάλλον του… στοιχίζει και λιγότερο, αλλά το κυριότερο… έχει και την ησυχία του!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.