Απ’ τα Γρεβενά ως την Καρδίτσα!

on .

Τούτες τις μέρες, της «φωτιάς και της οδύνης», οι Έλληνες πρέπει να εκφράσουν ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους πυροσβέστες, που έδιναν τη «μάχη των  μαχών», με την πύρινη λαίλαπα, που κάλυψε όλη την Ελλάδα! Είναι το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν! (οι απλοί Έλληνες, θα πράξουν… τα δέοντα, η επίσημη όμως Πολιτεία, ακόμη το… σκέφτεται, αν θα πρέπει να βοηθηθούν οικονομικά οτι πυροσβέστες, πέρα… από τα «μπράβο»!)

Από την άλλη πλευρά, την ίδια ώρα οι Έλληνες, θα πρέπει να υποκλιθούν στους Έλληνες αθλητές, που με τις επιτυχίες τους, μας γεμίζουν με υπερηφάνεια! 

Αυτοί, που μέσα στην «μαυρίλα των ημερών» μας βγάζουν ασπροπρόσωπους! Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, ο Μίλτος Τεντόγλου απ’ τα Γρεβενά και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη απ’ την Καρδίτσα, «ψήλωσαν» την Ελλάδα και τους Έλληνες! Χρυσό μετάλλιο στο μήκος και χάλκινο μετάλλιο στο βάδην αντίστοιχα, για τα παιδιά των Γρεβενών και της Καρδίτσας! Αθάνατη επαρχία!

Η Πολιτεία, ας κάνει και αυτή το χρέος της προς την Περιφέρεια! Ιδιαίτερα αυτός ο Μίλτος είναι αθλητής που… δεν παίζεται! Με μια… ολύμπια ηρεμία, «πετάει» στα 8.52 και κερδίζει το χρυσό!

Είναι αυτοί οι αθλητές και τόσοι άλλοι στον Ελληνικό αθλητισμός, που αποτελούν «φωτεινά παραδείγματα» για τη νεολαία! Ειδικά, αυτοί οι δύο αθλητές, περνάνε το μήνυμα, πως η «επαρχία είναι εδώ» και χρειάζεται υποστήριξη και σεβασμό από την Πολιτεία!

Η ελληνική επαρχία, με τα προβλήματά της, πρωτοστατεί στον Αθλητισμό, στην Παιδεία και αλλού! Αν τύχει και μεγαλύτερης συμπαράστασης από την Πολιτεία, θα κάνει θαύματα! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.