Τα «έργα» του Δήμου και οι... ηλίθιοι επικριτές του «Μεγάλου» Καχριμάνη!

on .

«ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ», έχει σκαφτεί η πόλη των Ιωαννίνων, ασφαλτοστρώσεις, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, υποσχέσεις για πολλά περισσότερα, ομνύοντες πάντα στο όνομα του εκλιπόντος δημάρχου Μωυσή Ελισάφ και στο όραμά του!

Δυστυχώς δεν είναι εδώ για να αμυνθεί, για να του λέγαμε ποιο όραμα είχε ή πόσο σέβονταν τις δημοκρατικές διαδικασίες και ας βρίζουν οι καπηλευτές του ονόματός του όσους διαφωνούν με το δήθεν θεόσταλτο δώρο στα Γιάννινα, τον «Μεγάλο Τιμονιέρη» Μωυσή Ελισάφ. ΤΑ λέμε διότι η Δημοτική Αρχή θυμήθηκε τώρα εν όψει των εκλογών να ...διαλύσει την πόλη ταλαιπωρώντας τους πολίτες, για να δείξει ότι παράγει έργο που είχε «συλλάβει» ο μακαρίτης. Όμως τίποτε δεν υπόκειται σε κάποιον συγκεκριμένο σχεδιασμό, εξυπηρετούν όλα προεκλογικούς σκοπούς, με τις παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο μας να διαγκωνίζονται ποια έχει τις καλύτερες προτάσεις για τα Γιάννινα. Όλες ίδιες, με μικρές παραλλαγές. Αν ό μη γένοιτο ενσκήψει θεομηνία, τότε ίσως θυμηθούν ότι τα φρεάτια στους δρόμους θέλουν καθάρισμα (άγνωστο πότε έγινε την τελευταία φορά...) και πως η ΔΕΥΑΙ διά του κ. Μπαρτζώκα θα πασχίζει να πείσει πόσα έργα έκανε.

ΤΑ ίδια βεβαίως γίνονται σε όλους τους Δήμους  και ακόμη χειρότερα στην Περιφέρεια, με τους υμνητές του κ. Καχριμάνη να καθυβρίζουν όσους εναντιώνονται στην επανεκλογή του. Φυσικά και είναι δικαίωμά τους να τον υπερασπίζονται, να επιθυμούν τη νίκη του και να βλέπουν ότι η Ήπειρος μόνο με αυτόν επιβιώνει και αναπτύσσεται. Όμως, από το σημείο αυτό μέχρις εκείνου που οι διαφωνούντες να χαρακτηρίζονται ως μικρόνοες, μικρόψυχοι, ιδιοτελείς, ψεύτες, συκοφάντες, μικρού αναστήματος και διάφορα άλλα, πάει πολύ. Και το διέπραξε (και) πρώην εκδότρια, από τους ενθέρμους υμνητές του Περιφερειάρχη, με άρθρο της στον «Πρωινό Λόγο» την Τετάρτη.

ΔΗΛΑΔΗ, όλοι της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, όλοι όσοι ηγούνται παρατάξεων, εκείνοι που είναι υποψήφιοι μαζί τους, οι πολίτες που τους στηρίζουν και θα τους ψηφίσουν, διαφωνούντες με την πολιτική του κ. Καχριμάνη, είναι ...μικρόνοες, μικρόψυχοι, ιδιοτελείς, ψεύτες, συκοφάντες, πολιτικοί νάνοι; Και μόνο όσοι υποστηρίζουν τον ...Μεγάλο Ηγέτη είναι λογικοί, έντιμοι και σωστοί Ηπειρώτες; Μόνο που δεν προτάθηκε  ακόμη η κατάργηση των εκλογών και ο ορισμός του κ. Καχριμάνη ως ισοβίου Περιφερειάρχη! Και δείτε, μόνο όσοι αναγνωρίζουν το (γεμάτο παρανομίες) έργο της οδού Νιάρχου (που τρώει εκατομμύρια) ως απολύτως αναγκαίο, είναι οι σώφρονες! 

ΕΜΕΙΣ διαφωνούμε ...οριζοντίως και καθέτως με την τακτική του επί τριακονταπενταετία σιτιζόμενου από τον δημόσιο κουρβανά. Όχι πως τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτε, αλλά περισσότερα είναι τα σκάνδαλα στα οποία φέρεται να ενεπλάκη. Περισσότερο εξυπηρέτησε την ψηφοθηρική μικροπολιτική του και στήριξε ένα τεράστιο πελατειακό σύστημα που αγωνίζεται να παραμείνει στη θέση του, γιατί έτσι το συμφέρει -μαζί βεβαίως και εκείνον που ταυτόχρονα πασχίζει να αυξήσει και την περιουσία του. Οι απευθείας αναθέσεις πχ, μονίμως εν ονόματι ...εκτάκτων αναγκών, είναι μια από τις αιτίες που τα οικονομικά της Περιφέρειας βρίσκονται στο ναδίρ. Ποτέ όμως δεν επικρίναμε τους υποστηρικτές του και πολύ περισσότερο δεν τους βρίσαμε.

ΟΛΑ αυτά όμως δεν ενδιαφέρουν τους «Καχριμανοφύλακες». Ο «Αλέκος να είναι καλά για να οδηγήσει την Ήπειρο ψηλότερα»! Μα ήδη από τον ίλιγγο του «ψηλά», κινδυνεύει να γκρεμοτσακιστεί στο βάραθρο της αναξιοπιστίας, της υπανάπτυξης και της διαφθοράς. Τα είπε και η Κομισιόν σε πρόσφατη έκθεσή της, αλλά οι θιασώτες της Καχριμάνειας πολιτικής κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Και πάλι δικαίωμά τους, αλλά μην προσπαθούν να απαξιώσουν με χυδαίο τρόπο όλους όσους επιθυμούν την αλλαγή και την ανάδειξη άλλων χαρακτηριστικών και αξιών της Ηπείρου, πέραν εκείνων του ρουσφετιού, της φαυλότητας εν γένει. 

ΤΗΝ ευθύνη όμως για όλα αυτά έχει ο κ. Καχριμάνης, που όχι μόνο τα επιτρέπει αλλά και τα ενθαρρύνει. Δίνει ο ίδιος το παράδειγμα με την απαξιωτική, προσβλητική, υβριστική συμπεριφορά του προς όσους διαφωνούν μαζί του μέχρι και τους Περιφερειακούς Συμβούλους και δη της αντιπολίτευσης. Κάτι που δεν απέφυγε και στην ομιλία του την Τετάρτη το βράδυ, με την οποία καμιά καλύτερη προοπτική δε σηματοδότησε. Ούτε εξήγηση έδωσε στο πώς, ενώ η Περιφέρεια, εκείνος δηλαδή, διαχειρίστηκε δισεκατομμύρια, η Ήπειρος παραμένει βυθισμένη στην υπανάπτυξη, με την ανεργία να μαστίζει τους νέους, αλλά ούτε και έδειξε μεταμέλεια για την πολιτικά ανήθικη διαχείριση της εξουσίας, όπως του προσάπτουν. Το ...«μια θητεία ακόμη για να ολοκληρώσει το έργο του», ηχεί ως κακής ποιότητας ανέκδοτο, αφού διοικεί την Ήπειρο από το 2010 και το νομό Ιωαννίνων από το 2003. Όμως τελικοί κριτές είναι οι πολίτες της Ηπείρου, χωρίς να εξετάσουμε τώρα με ποια κριτήρια κάνουν τις επιλογές τους...

ΥΓ: Χτες και έτερος «Καχριμανοφύλαξ», φιλόλογος - συγγραφέας λέει, από τις σελίδες του «Πρωινού Λόγου», ανέκραξε... «Περιφερειάρχη έχουμε»! Αν περιορίζονταν έστω και με γλοιώδη τρόπο να υμνεί τον κ. Καχριμάνη (που θεωρεί ότι δεν έχει σχέση με  κόμμα!), θα λέγαμε πως έτσι εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη στο -άγνωστο στους πολλούς- συγγραφικό του έργο και επειδή παλιότερα είχε αποδεχτεί πρότασή του για την αγορά ενός άχρηστου κτιρίου ομοϊδεάτη του, «επειδή είχε οικονομικά προβλήματα η οικογένειά του»! Όμως, το να επιτίθεται στους... «σκανδαλοποιούς επαγγελματίες δημοσιογράφους και αντιπάλους», πιστεύουμε ότι ξεπερνά κάθε όριο ανοχής. Σκανδαλοποιοί είναι όσοι παράγουν σκάνδαλα, οι δημοσιογράφοι απλώς τα καταγράφουν, όπως επιβάλλεται άλλωστε. Γνωρίζουμε ότι η εφημερίδα στηρίζει την ελεύθερη έκφραση, αλλά μήπως πρέπει και κάπου να παρεμβαίνει; Διότι διάλογος με ύβρεις δε γίνεται!