Η… διαφορά, στην πρόθεση!

on .

 Και τώρα, τι κάνουμε… χωρίς «βαρβάρους»; Πώς θα τη βγάλουμε χωρίς εκλογές; Στην Ελλάδα είμαστε ή του ύψους ή του βάθους!

Τις κάναμε όλες μαζί  τις εκλογές και τώρα… ξεμείναμε, έχουμε «κάτι ψιλά», με τις Ευρωεκλογές, του χρόνου!  Αν και λένε μερικοί, πως οι εκλογές «κούρασαν» και ο Έλληνας είχε μειωμένη συμμετοχή στη γιορτή της Δημοκρατίας, έγινε και αυτός… σκέτος Ευρωπαίος!

Πάντως, εμείς τις θέλουμε, είπαν στην κουβέντα ο Μήτσος και ο Θύμιος, γιατί εκεί εκφραζόμαστε, τσαλακωνόμαστε και… κονταροχτυπιόμαστε! 

Αλλά… τη Δευτέρα, πάλι φίλοι!

Όμως τώρα και οι εκλογές, πήγαν ένα χρόνο πίσω. Η θητεία γίνεται πενταετής! Μόνο οι… Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται ακόμη, κάθε 4 χρόνια!

Και πως θα «γεμίζουν» πλέον οι ώρες μας στο καφενείο; Χωρίς κομματικές αντιπαραθέσεις, χωρίς… μεγάλες υποσχέσεις; Θα μείνουμε «πίσω» στην άμεση πληροφόρηση!

Τώρα, αν δεν έχεις ΤΙΚ-ΤΟΚ, μένεις χωρίς ενημέρωση!

Ακούγοντας ειδήσεις, χωρίς εκλογολογία…

Εκεί, στο ΤΙΚ- ΤΟΚ θα ακούσεις τα καλά νέα της ημέρας, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και… τη συντριβή της ακρίβειας!

Εκεί φαίνονται οι εκπτώσεις των τιμών, στο σούπερ – μάρκετ!

Τα… ταμπελάκια σε καθοδηγούν σε προϊόντα με 5% έκπτωση!

Τα άλλα προϊόντα, είναι… κλειδωμένα στα ράφια, για… λόγους ασφαλείας και τα ανοίγει ειδικός υπάλληλος, για να προμηθευτείς το λάδι ή τη φέτα! Τα ζυμαρικά και τα όσπρια, παραμένουν ελεύθερα! Και σύντομα θα αρχίσουν… οι βομβαρδισμοί στη χώρα μας! 

Ευτυχώς, όχι σαν τους βομβαρδισμούς, στη Μέση Ανατολή!

Στη χώρα μας, χρόνια τώρα, υπάρχει ένας ιδιότυπος πόλεμος: οι λίγοι εξασφαλίζουν άνετη διαβίωση και οι πολλοί μάχονται για την επιβίωση! (η…διαφορά τους είναι στην πρόθεση! Διά και επί!)

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.