Απότομη εξέλιξη…

on .

«Κρατήθηκε» για ένα διάστημα, αλλά δεν άντεξε άλλο ο Μήτσος! Τα είπε και ξαλάφρωσε… - Μέχρι πριν λίγα χρόνια, ο Έλληνας έτρωγε μπομπότα και φορούσε γαλότσες στα πόδια του! (Τώρα αυτές τις έχουν μόνο οι πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία!). Σιγά – σιγά βελτίωσε το βιοτικό του επίπεδο, εδραίωσε και τη Δημοκρατία στον τόπο! «Εξελίχτηκε» απότομα και οι αντιλήψεις του εκσυγχρονίστηκαν… Αναφέρθηκε ο Μήτσος και στα τεκταινόμενα στην Αριστερά και την… προώθηση του Στέφανου στα πολιτικά, εντελώς… απ’ το πουθενά!

Μια μέρα του Αυγούστου, ξεκίνησε απ’ την Αμερική και είπε θα πάω… να κυβερνήσω την Ελλάδα! (Και ο καθένας μας νόμιζε, πως χρειάζονται χιλιάδες εργατοώρες, σε ένα κόμμα για να ανέβεις ψηλά!).

Και ο Μήτσος… κατέληξε: Μια φωτοβολίδα ήταν και θα σβήσει… Ο κόσμος έχει να ασχοληθεί με τα προβλήματά του!

Με τη φτώχεια που τον δέρνει, με την ακρίβεια που δεν σταματάει! Και εστίασε στις τιμές του ρεύματος, που έρχονται σε λίγο… Η κρατική επιδότηση σταματάει και ο καθένας επιλέγει το δρόμο του! 

Οι προμηθευτές, οι πάροχοι, έβγαλαν… τα πλάνα τους: Ένας καταναλωτής που επιλέγει «σταθερό», το τιμολόγιο θα είναι… χρώματος μπλε! (Τυχαίο;). 

Άλλος καταναλωτής ρεύματος, που θα επιλέγει «κυμαινόμενο», θα είναι χρώματος πράσινου ή πορτοκαλί! (Όλα τα… χρώματα, πάνε για σφαγή!).

Δύσκολα τα πράγματα, μονολογεί ο Μήτσος. Τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε στη χώρα μας, την καλύτερη δυνατή Παιδεία και Υγεία! Γιατί, ακόμη και στη Γαλλία, τα Σχολεία γέμισαν κοριούς και τρωκτικά!

Εδώ, είμαστε ακόμη σχετικά καλά…

Λένε πως οι «κοριοί» σταμάτησαν να υπάρχουν! Και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο… τα τρωκτικά! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.