Η άλλη όψη του ΣΥΡΙΖΑ…

on .

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα δεκαπέντε χρόνια έγραψε την ιστορία του με τα θετικά και αρνητικά. Η αποτίμηση της κοινωνίας για το συνολικό του έργο έχει χαρακτηρίσει την πολιτική του ως μη ωφέλιμη για τον τόπο και γι’ αυτό με την ψήφο της του μείωσε και τις δυνάμεις και την αποδοχή. Έτσι έπρεπε να γίνει, αφού ο Τσίπρας με τον λαϊκισμό του και τα παροράματά του εξαπάτησε τον κόσμο και παραποίησε τα πράγματα. Και ευτυχώς ο λαός αντιλήφθηκε σχετικά νωρίς το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή, για κατάργηση μνημονίων και για ευημερία όλων.

Αλλά οφείλουμε να λέμε την αλήθεια, ότι δηλαδή ο Τσίπρας κατάφερε να πείσει μεγάλο μέρος του κόσμου ότι ήταν αριστερός και ότι μπορούσε να θεραπεύσει τα κακώς κείμενα της χώρας. Αυτή ήταν η μια πλευρά της λεγόμενης Αριστεράς. Και τώρα περάσαμε στην άλλη πλευρά του κόμματος με αρχηγό τον Κασσελάκη. Πράγματι μείναμε έκπληκτοι που ένας παντελώς άγνωστος ήρθε από την Αμερική και σε λίγες μέρες έγινε κυρίαρχος μέσω καναλιών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Λογικά σε όλα τα κόμματα ένας νέος αρχηγός σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, με μεγάλες ελπίδες στον κόσμο του, αλλά και με προσδοκίες της κοινωνίας. Αυτό δεν συνέβη με τον Ανδρέα, με τον Σημίτη, με τον Καραμανλή και με τον Μητσοτάκη; Δυστυχώς, με τον Κασσελάκη τα πράγματα χάνουν την πορεία τους και όλοι βρισκόμαστε σε αμηχανία, καθώς αντικρίζουμε την άλλη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, βλέπουμε και τα πρώτα δείγματα από την προσωπικότητά του, έχουμε αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βουλιάξει σε λασπόνερα και μάλλον αντιμετωπίζει υπαρξιακό πρόβλημα. Ο νέος αρχηγός δεν γνωρίζει από πολιτική και δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να σταθεί απέναντι στα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Σε όλα τα ζητήματα, κομματικά και πολιτικά, δείχνει ότι έρχεται από άλλον πλανήτη και ότι τα βιώματά του προσιδιάζουν σε αμερικάνικο περιβάλλον. Συμπεριφέρεται όχι ως αρχηγός ενός αριστερού κόμματος, αλλά ως αρχηγός μιας λέσχης ψυχαγωγικής. Παντού δείχνει άβουλος, απερίσκεπτος και εξωγήινος.

Φαίνεται να τον έχουν συμβουλέψει στην Αμερική ειδικοί επιστήμονες ότι μπορεί να επιβληθεί, αρκεί να προβάλλει στα Μέσα Ενημέρωσης τις προσωπικές του ιδιαιτερότητες και αποκλίσεις. Έτσι εξηγείται και το ότι ο Κασσελάκης μονίμως αναφέρεται στο «κουσούρι του», στον σύντροφό του, στη σκυλίτσα του και στον γάμο. Πρόκειται για ένα θέαμα διασκεδαστικό στην αρχή, αλλά θλιβερό τώρα, καθώς η γύμνια του στα πολιτικά και στον ηγετικό του ρόλο είναι ολοφάνερη.

Και τώρα μπροστά στα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται οι βουλευτές και τα στελέχη του να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Και εδώ βλέπουμε το ποιοτικό στίγμα του κόμματος. Από τη μια μεριά επώνυμα στελέχη, με αγώνες πολιτικούς και ιστορία, αμφισβητούν τον ηγέτη τους και προσπαθούν να διαμορφώσουν τους όρους για την απαλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ από έναν φυτευτό και ανεπαρκή ηγέτη. Συμφωνώντας μαζί τους θεωρώ ότι πρέπει σύντομα και δυναμικά να εκπαραθυρώσουν τον Κασσελάκη. Κι αν αυτό δε γίνει, τουλάχιστον να διασώσουν την αξιοπρέπειά τους και την πολιτική τους ταυτότητα, δημιουργώντας κόμμα καινούργιο ή και με ανεξαρτητοποίηση προσωπική.

Δυστυχώς υπάρχουν και τα άλλα στελέχη, τα οποία προσκύνησαν τον Κασσελάκη και ρίχνουν νερό στη βρύση του. Μπροστά στην προσωπική τους πολιτική επιβίωση αδιαφορούν για την ιστορία του κόμματός τους και για την τύχη της χώρας μας. Πήραν ένα μεράδι κομματικής εξουσίας και συμπεριφέρονται σαν να είναι οι μπέηδες του πασά. Ας παρακολουθήσουμε την συμπεριφορά του Ν. Παππά, του Πολάκη, του Αποστολάκη ή του Γ. Τσίπρα κ.α. για να δούμε πόσο νοιάζονται και για το κόμμα και για το πολιτικό μας σύστημα.

Πιστεύω ότι οι πολίτες μπορούν να καθαρίσουν το πολιτικό τοπίο και να αντισταθούν στο φαινόμενο Κασσελάκη, γιατί οι άνθρωποι της διαπλοκής στη χώρα μας και στην Αμερική δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι οι Έλληνες έχουν δώσει αγώνα για το πολιτικό τους σύστημα και βιώνουν δυσκολίες στις σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Και να μην μας ξεφεύγει ότι σ’ ένα αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα ο ρόλος όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι σημαντικός.