Ανήκουστο!

on .

 ΤΟ διαβάζαμε και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Στο Μπουραζάνι στις 16-18 Νοεμβρίου θα γίνει συνάντηση Ελλήνων και Αλβανών δημάρχων για τη φύτευση δένδρων σε αστικές περιοχές, ως συμβολή στις διεθνείς προσπάθειες αλληλεγγύης για την κλιματική αλλαγή, με τη συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων από τις δυό χώρες, της Ένωσης Δήμων Ελλάδας, εκπροσώπων του Πράσινου Ταμείου κλπ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ πρωτοβουλία, αλλά τούτα εδώ είναι από εκείνα που προκαλούν πολλά ερωτηματικά και οργή: ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν συναντήσεις που ασχολούνται με θέματα κλιματικής αλλαγής και αναδασώσεων!!!

ΕΙΝΑΙ δυνατόν να μην ενδιαφέρεται ο Περιφερειάρχης για μιά τέτοια εκδήλωση για τόσο σοβαρά θέματα, που απασχολούν ολόκληρη την οικουμένη; Και ποιό θέμα τον απασχολεί τόσο πολύ, ώστε να μη νοιάζεται για αυτό που του έκαναν την τιμή να το καλέσουν να παραστεί; Ή μήπως δεν πάει γιατί η πρωτοβουλία δεν προήλθε από αυτόν; 

ΚΑΛΑ, την άρνηση του δημάρχου Ζαγορίου κ. Γιώργου Σουκουβέλου να συμμετάσχει, επειδή λέει αναπτύσσει δικό του παρόμοιο πρόγραμμα (!), την αφήνουμε ασχολίαστη ως μη επιδεχόμενη κανένα σχολιασμό, όπως και την πιθανή απουσία του δημάρχου Ζίτσας κ. Πλιάκου, που δεν είδαμε να αναφέρεται μεταξύ εκείνων που θα συμμετάσχουν. Ίσως να επηρεάστηκαν αμφότεροι από τον κ. Καχριμάνη, του οποίου η άρνηση και ο λόγος που επικαλέστηκε είναι επιεικώς ακατανόητα και απαράδεκτα. Ντροπή!