Βαριά νοσήματα και διαλύσεις κομμάτων…

on .

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, με τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ αφ’ ενός που προαλείφεται, αλλά και του πρωτοεμφανιζόμενου μικρού κόμματος «Σπαρτιάτες» αφ’ ετέρου, αποδεικνύεται, ότι δεν νοσεί μόνον η Βουλή μας, αλλά αυτή καθ’ αυτή η έννοια της Δημοκρατίας. Ένα μεγάλο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που ο λαός του έδωσε και τη δύναμη να κυβερνήσει, σήμερα διαλύεται! Αποδείχτηκε κατώτερο των προσδοκιών του λαού, γιατί επέτρεψε να γίνει από κόμμα δημοκρατικών πολιτών, κόμμα αλαζόνων, συκοφαντών,  κόμμα ψευτιάς, τοξικότητας, κακότητας, εμπάθειας, απρέπειας και όλων των νοσηρών χαρακτηριστικών  που φορτώνουν στη Δημοκρατία  μας την εικόνα μιας βαριά νοσούσης   Δημοκρατίας. 

Αυτή την ψευδή εικόνα της χώρας μας και της Κυβέρνησής της, που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ την   κατεδίκασε ο Ελληνικός  λαός με βδελυγμία, πράγμα που αποδεικνύει την πολιτική του ωριμότητα. Δεν επιτρέπει πλέον ο λαός μας να τον χρησιμοποιούν και να υποτιμούν τη νοημοσύνη του και τον πολιτισμό του με ψεύδη, απρέπειες,  τραμπουκισμούς  για την εποχή μας.   

Το   ευτύχημα όμως είναι ότι και μέσα σ’ αυτό το κόμμα της σημερινής αποσύνθεσης,   υπάρχουν  και  υγιείς πολιτικοί, οι οποίοι, παλαιότερα δεν μπορούσαν να αντιδράσουν  φαίνεται και να διαφωνήσουν με τις καταδικαστέες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που    επιβεβαιώνει και το έλλειμμα Δημοκρατίας σ’ αυτόν.

Και σήμερα, που ο νέος αρχηγός και Πρόεδρος του Κόμματος Στ. Κασσελάκης υιοθετεί   επισήμως και εμπράκτως την παλαιά και γνωστή γραμμή, κατά το σύστημα «his masters voice», οπότε η φωνή του ή του Κυρίου του εισακούεται και προγραμματίζεται για το μέλλον, το κόμμα διαλύεται και «εις τα εξ’ ων συνετέθη αναλύεται». 

 Ίσως έτσι έπρεπε και να γίνει, για να ...γιατρεύονται  κάποτε και τα βαριά νοσήματα   της Δημοκρατίας και να φρονηματίζεται και ο λαός  για  να μην εμπιστεύεται  εύκολα τα… σόου της τηλεόρασης και τους ...λαμπερούς αστέρες, γιατί πρέπει πλέον να έμαθε και να ξέρει πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός!

Όσο δε, για την άλλη διάλυση, του κόμματος των «Σπαρτιατών», η Ελληνική  Δικαιοσύνη, ευτυχώς, λειτουργεί στην  Ελλάδα  και αποκαθιστά και διορθώνει τα λάθη των εύπιστων     Ελλήνων ψηφοφόρων, ώστε να σκέπτονται πριν ψηφίσουν τι να ψηφίσουν, γιατί ο Ελληνικός λαός δεν δικαιούται να είναι ούτε κουτός, για να τον …ξεγελούν, ούτε φασίστας. Είναι   σωστός και βαθιά  Δημοκράτης  τόσο,  όσο  βαθιά είναι χωμένες στη Γή μας και οι ρίζες των  προγόνων μας!