Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βολεύονται!

on .

 Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που πιστεύουν ότι πολλοί από τους βουλευτές νοιάζονται πρώτα για το προσωπικό τους βόλεμα και περιστασιακά για το κοινό συμφέρον. Αυτή η άποψη επιβεβαιώνεται απόλυτα από τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία διάλυσης του κόμματός τους, καθώς ο αρχηγός τους αποδείχτηκε λίγος και φυτευτός. Λίγοι έδειξαν πολιτικό θάρρος και αντιστάθηκαν στην ιδεολογική παρακμή, ακολουθώντας το δρόμο της αξιοπρέπειας.

Πράγματι, δεν αμφιβάλλει κανείς ότι οι αυτοαποκαλούμενοι «αριστεροί» βουλευτές προτιμάνε το θησαυροφυλάκιο του Κασσελάκη, τα προνόμια της θέσης και τα χειροκροτήματα των τεταγμένων. Πρόκειται για πολιτική ασθένεια που απειλεί να μολύνει το όλο πολίτευμα. Αυτοί οι βουλευτές δεν συγκινούνται από το κατάντημα του κόμματός τους και ούτε προβληματίζονται από την απαξίωση του κόσμου και τη γελοιοποίηση του αρχηγού τους.

Στ’ αλήθεια υπάρχει Έλληνας που να μην αντιλαμβάνεται τα συμβαίνοντα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τις αιτίες της διάλυσής του; Τώρα επιβεβαιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα μιας χρήσης, το οποίο εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κρίση και με λαϊκισμό εξαπάτησε τον λαό. Γι’ αυτό ο Κούλογλου είπε ότι ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος και για τους θριάμβους και για την πανωλεθρία. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτός κυριολεκτικά ευτέλισε την Αριστερά. Φόρτωσε στο κόμμα για αρχηγό πρόσωπο που ουδέποτε έχει ασχοληθεί με την πολιτική και ουδεμία σχέση έχει με την Αριστερά.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα τραγελαφικά της ηγεσίας, τώρα θέλησε να διώξει στελέχη από το κόμμα με προσφυγή σε δημοψήφισμα! Αυτό διεκδικεί την πρωτοτυπία παγκόσμια. Σίγουρα είναι έμπνευση του Τσίπρα, γιατί αυτός διοργάνωσε και το δημοψήφισμα της λαϊκής εξαπάτησης. Εκτός κι αν ο Κασσελάκης έχει διαβάσει για τον εξοστρακισμό της αρχαίας Αθήνας και θέλησε να το εφαρμόσει τώρα ως πρακτική άμεσης δημοκρατίας.

Το ήθος και το πολιτικό περιεχόμενο του Κασσελάκη φανέρωσαν δύο ενέργειες: Επισκέφτηκε σχολείο ΑμεΑ και αντί να περάσει ως κανονικός άνθρωπος από την πόρτα, πήδηξε από τα κάγκελα. Αναρωτιέμαι ποιο μήνυμα ήθελε να στείλει στα παιδιά. Επίσης δεν καταδέχτηκε να παραβρεθεί σε τιμητική εκδήλωση για τον Σημίτη, όπου συμμετείχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός. Και μάλιστα δήλωσε, ενώ αθλούνταν, ότι δεν έπρεπε να τιμήσει έναν πρωθυπουργό της διαπλοκής και υπεύθυνο της χρεωκοπίας της χώρας.

Αυτές και μόνο οι πράξεις δείχνουν άνθρωπο μικρό, αδιάβαστο και χωρίς αίσθηση θεσμικού ρόλου. Ένας τιποτένιος και φυτευτός απαξιώνει έναν πολιτικό που ο λαός τον τίμησε με την ψήφο του σε πολλά αξιώματα και για πολλά χρόνια. O tempora, o mores!

Ευτυχώς, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αγωνιστική διαδρομή δεν συμβιβάστηκαν με τον διορισμένο αρχηγό, αποκάλυψαν την ταυτότητά του και ακολούθησαν τον δρόμο της συνείδησης και της ιδεολογίας τους. 

Όσο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν θαλαμοφύλακες του αρχηγού τους, τους ταιριάζει ο χλευασμός της κοινωνίας. Γιατί ο τόπος χρειάζεται πολιτικούς με πολιτικό θάρρος, με αξιοπρέπεια και με συνέπεια σε ιδέες και αρχές. Οι υποταγμένοι στο προσωπικό όφελος είναι πολιτικοί μιας χρήσης.

Αλλά δεν μπορεί να επιχαίρουμε με τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πολιτικό μας σύστημα για να υπηρετεί την κοινωνία δίκαια και αποτελεσματικά πέραν από τους αναγκαίους θεσμούς έχει ανάγκη και από κόμματα με αρχές και με διάθεση για αντιπολιτευτικό λόγο, αληθινό και ουσιαστικό. Γι’ αυτό και οι πολίτες οφείλουμε να παρατηρούμε τα πολιτικά τα πράγματα με αίσθηση ευθύνης, ατομικής και συλλογικής. Το να γελοιοποιούμε πρακτικές του Κασσελάκη ίσως μας αποπροσανατολίζει από τα μεγάλα προβλήματα και μας οδηγεί σε απραξία και αδιαφορία για το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Τελικά πιστεύω ότι ο πολιτιστικός ξεπεσμός του ΣΥΡΙΖΑ, η υποταγή των βουλευτών του στον Κασσελάκη και η πολιτική ανυπαρξίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διαμορφώσουν εκείνες τις συνθήκες και εκείνο το πολιτικό περιβάλλον που θα ενεργοποιήσει το συλλογικό αίσθημα ευθύνης για τις υποχρεώσεις όλων μας.