Ανώμαλη προσγείωση…

on .

 Τούτη η χώρα δεν διαθέτει μόνο καλούς αθλητές! Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Στέφανος Ντούσκος είναι δύο από τους κορυφαίους που θα διαπρέψουν και στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι! 

Αλλά και η… Δημόσια Διοίκηση στην Ελλάδα βάζει τα δυνατά της να… πρωταγωνιστήσει και την παλιά αρνητική της εικόνα… να σβήσει! 

Ένα μεγάλο αγώνα δίνει για την έκδοση των συντάξεων των Ελλήνων! Χρονοβόρες οι διαδικασίες έκδοσης, κύριων και επικουρικών! 

Από την πρώτη μέρα της εξόδου του, αρχίζει ο Γολγοθάς για τον συνταξιούχο! Μεγάλος χρόνος στην αναμονή και… παρακλήσεις στην Ιερά Μονή της περιοχής του για θετική εξέλιξη!

Τα «καλά νέα»… αργούν αλλά έρχονται! Η κύρια «βγαίνει»! Και ο συνταξιούχος αρχίζει να πληρώνει… τα χρωστούμενα, που τελευταία έβαιναν συνεχώς… διογκούμενα!

Στην πορεία μαθαίνει και την πλέον ευχάριστη είδηση! Οι επικουρικές συντάξεις θα βγαίνουν μέσα σε… 15 λεπτά! (Αυτό κι αν είναι θαύμα!)

Έτσι… ικανοποιείται το σύνολο των συνταξιούχων, που θα παίρνουν κανονικά τη σύνταξή τους!

Ο Μήτσος είναι ένας από τους συνταξιούχους που επί 40 χρόνια «τράβηξε κουπί» όπως ο Στέφανος Ντούσκος και τώρα δικαιώνεται…

Διαπίστωσε πως η… Δημόσια Διοίκηση έκανε… άλματα, αντίστοιχα με τον Μίλτο Τεντόγλου και είναι πλέον εντάξει στις υποχρεώσεις της!

-Ποιος το περίμενε να… βγάζει τις επικουρικές σε 15 λεπτά!

Και ο Θύμιος, του είπε φιλικά:

-Τι χαίρεσαι Μήτσο; Θα πάρεις την επικουρική μέσα σε 15 λεπτά, αλλά… «θα σου φύγει» μέσα… σε 5 λεπτά!

Και με αυτή την αλήθεια, τον… προσγείωσε ανώμαλα!

 * Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.