Σας συγχαίρουμε…

on .

Τα καλά νέα ήρθαν από τον ταχυδρόμο στην Άνω Ραχούλα! Ο Μήτσος, που είναι και ο πρόεδρος της κοινότητας, πήρε από τον ταχυδρόμο, που μοίραζε τις συντάξεις στους χωριανούς του ένα μεγάλο… συστημένο φάκελο, με… αποστολέα το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο…) έγραφε χαρακτηριστικά: από ΔΝΤ, προς τους κατοίκους της Άνω Ραχούλας!

Τον άνοιξε με αγωνία ο πρόεδρος και όλο το καφενείο κρεμόταν από τα χείλη του… 

Και έλεγε: Σας συγχαίρουμε όλους για τις θυσίες σας και σας… δίνουμε τα εύσημα, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας! (όλο το «καφενείο» απέκτησε ένα… πλατύ χαμόγελο!)

Και η συνέχεια της επιστολής: Σας στριμώξαμε άγρια τα τελευταία χρόνια, λόγω του τεράστιου χρέους σας, αλλά… αντέξατε! (η ψυχή μας το ξέρει, σιγοψιθύρισαν κάποιοι…)

Τα καταφέρατε περίφημα, αφού όλοι σας για πολλά χρόνια κάνατε «το σκατό σας παξιμάδι»! Είχατε και τη δική μας… συμπαράσταση, αφού συχνά σας λέγαμε τη φράση: Καλό κουράγιο, καθώς οι… επιδόσεις, ανταποκρινόταν… στις δόσεις!

Επειδή όμως, είστε… λαός απείθαρχος και οι κυβερνήσεις, σας κάνουν… χατίρια, εμείς θα είμαστε εδώ, να… παρακολουθούμε, κάθε… οικονομικό σας βήμα!

Εάν υπάρχει παρεκτροπή θα… παρεμβαίνουμε!

Προς το παρόν, το κεφάλι σας είναι… έξω απ’ το νερό, δεν κινδυνεύετε άμεσα, αλλά συνεχίστε… τη λιτότητα, καλού-κακού!

Και πάλι… συγχαρητήρια, ήταν η ακροτελεύτια φράση του ΔΝΤ!

Και ο Μήτσος, βγάζοντας απ’ το μεγάλο φάκελο κάτι… μπρελόκ, τα μοίρασε στους κατοίκους!

Ήταν… το δώρο του ΔΝΤ, προς τους Έλληνες, για να θυμούνται, τι πέρασαν τα τελευταία χρόνια και να αποφασίσουν… να γίνουν καλά παιδιά!

 * Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.