Το λυόμενο…

on .

- Πού είσαι βρε Μήτσο, χάθηκες απ’ το καφενείο, δυο μέρες τώρα! Νομίσαμε πως απουσίαζες, επειδή κόλλησες… κορωνοϊό!

- Όχι βρε Θύμιο, χαίρω άκρας υγείας! Απλά κυνηγάω την τύχη μου, μετά… μανίας!

- Τι κάνεις δηλαδή;

- Αυτό τον τελευταίο μήνα του χρόνου, κάνω μεγάλη προσπάθεια… Κάθομαι στο σπίτι απ’ το πρωί και παίρνω συνεχώς τηλέφωνα στα κανάλια! Όλες οι εκπομπές, πρωί – βράδυ, δίνουν μεγάλα δώρα! Αλλά και χρηματικά ποσά, καθόλου ευκαταφρόνητα! Χρειάζεται μόνο… λίγη τύχη! (Και πολλά τηλέφωνα!)

Μία εκπομπή δίνει σπίτι 55 τετραγωνικών, ετοιμοπαράδοτο! Άλλη… μοιράζει 20 χιλιάδες ευρώ, όσα παίρνεις εσύ Θύμιο, σύνταξη… μέσα σε δύο χρόνια! Άλλη μοιράζει… λιγότερα, 10.000 ευρώ και… ένα θερμοσίφωνα!

Το Δεκέμβριο έχω πολλές ελπίδες… για το λυόμενο, γιατί έκανα… εκατοντάδες τηλέφωνα! Αν μου κάτσει!

- Πρόσεχε Μήτσο, μην μπλέξεις, του λέει ο Θύμιος. Αν κερδίσεις το λυόμενο, πρέπει να αγοράσεις οικόπεδο, για… να το ακουμπήσεις! Θα χρειαστείς νέα ύδρευση, ρεύμα και… ενισχυμένο ΕΝΦΙΑ, καθώς θα έχεις δεύτερη κατοικία!

Άκουσε όλα αυτά ο Μήτσος, από το φίλο του τον Θύμιο και έκανε δεύτερες σκέψεις… Και διαπίστωσε, πως είναι… ασύμφορο, να κερδίσει! Και αυτό ήταν… το μοναδικό του κέρδος! (Σταμάτησε να τηλεφωνεί!)

- Τόσο καιρό, Μήτσο, σου έχει γίνει έμμονη ιδέα, να κερδίσεις… το σπιτάκι! Αλλά αυτό είναι απίθανο να συμβεί! Χρειάζεται τύχη βουνό! Εξάλλου, ας σε… προβληματίσουν τα λόγια του Στέφανου, που έλεγε: «Έχω βάλει στόχο, να κερδίσω το Μητσοτάκη»! Και όχι αυτό δεν κατάφερε, αλλά… έχασε κι απ’ τον Ανδρουλάκη!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.