Η μάχη… του μπροκόλου!

on .

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου, για άλλα πράγματα μας προσκαλεί… Όμως ο Έλληνας, αντί να ασχολείται με την προετοιμασία για τις Γιορτές των Χριστουγέννων, δυστυχώς είναι υποχρεωμένος να δίνει τη μάχη του… μπροκόλου!

Όχι, δεν πρόκειται για τη μάχη… του Σκρα, ούτε για τις ενέργειες του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), με σκοπό να τιθασεύσει τον κορωνοϊό, που επανήλθε, αλλά πρόκειται για τη μάχη της ακρίβειας!

Είναι η «μάχη του Σκρέκα» που παλεύει να μειώσει τις τιμές των προϊόντων στο 5%, αλλά οι τιμές άλλων προϊόντων «ξεπηδούν» σαν φλόγες και αντί για μείωση έχουμε αύξηση, χωρίς καμία συγκράτηση!

Ο μόνος που δείχνει… ελαφρά συγκρατημένος είναι ο λαός!

Και παρότι η κυβέρνηση… έδωσε μάχη και κέρδισε και άλλη επενδυτική βαθμίδα, εν τούτοις αδυνατεί να συγκρατήσει την τιμή… στη λαχανίδα!

Στο… ηρωικό μπρόκολο η τιμή του αυξήθηκε κατά 64%! Ξεπέρασε έτσι και… την ουγκιά του χρυσού!

Την ίδια ώρα, οι «πολιτικές μάχες» είναι προβλέψιμες…

Ο Κυριάκος «ξέφυγε» σαν δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αφήνοντας πίσω όλους τους άλλους! (40% αποδοχή ο ίδιος, 5% οι άλλοι που ακολουθούν!).

Ίσως είναι και το… μέγεθος της ασφαλείας και «περνάει ανώδυνα» η αύξηση του μπροκόλου, αλλά και οι Ευρωεκλογές δεν επηρεάζουν… καθόλου!

Και με ένα τέτοιο κλίμα ο καταναλωτής ας κοιτάξει το πορτοφόλι του και… το ζωνάρι του και εν όψει Χριστουγέννων ας… καταστρώσει το λιτό του εορταστικό πρόγραμμα! (Ας πάρει τη γαλοπούλα και ας αφήσει… το μπρόκολο!) 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.