Ας κοιτάξουμε λίγο τον καθρέφτη μας!

on .

 Σε όλα τα Μ.Μ.Ε. και στην τηλεόραση ειδικά, το πρώτο θέμα των ειδήσεων, καταντήσαμε να είναι η παιδική βία. Παιδιά, 13, 14, ως 17 ετών συλλαμβάνονται να κλέβουν, να μαχαιρώνουν, να σκοτώνουν,  να απειλούν και να οργανώνουν ομάδες, έτοιμες για κάθε κακό!     

Η  Ελληνική κοινωνία, σα μόλις να ξυπνά από κακό όνειρο, αναστατωμένη, τρομαγμένη, διερωτάται με αγωνία  και τρόμο, ΓΙΑΤΙ; Ποιος  φταίει και πού θα βρούμε τον αίτιο; Σε ποιο…  μαγικό καθρέφτη θα καταφύγουμε; Ποιος φταίει; Η Ελληνική οικογένεια, η Ελληνίδα μάνα,  το Ελληνικό σχολείο, μικρό και μεγάλο, ως... μέγιστο! Ελληνική τηλεόραση, πολιτικά κόμματα, Ελληνική κοινωνία, πού να ψάξουμε να βρούμε τι φταίει; Αυτόν που οπλίζει με… μπερέτες και μαχαίρια τα παιδικά χεράκια και τα κάνει… τρομοκράτες, κλέφτες, φόβητρο συνομηλίκων, καταστροφείς και  απειλή, μικρών και μεγάλων! 

Φίλοι μου αναγνώστες και τρομαγμένοι συμπατριώτες. Μην ψάχνουμε μακριά. Ας   μπούμε σπίτι μας, κι ας κοιταχτούμε ο καθένας, στο δικό του καθρέφτη. Εκεί θα  δούμε  όλοι, ή σχεδόν όλοι και όλα τα λάθη  που κάνουμε, σε βάρος των μικρών παιδιών μας.

Μεγαλώνουμε παιδιά χωρίς θεό.  Πόσοι γονείς ή μανάδες  εκκλησιάζονται με τα παιδιά τους την Κυριακή;  Ξεπεράσαμε το Χότζα της Αλβανίας, σε άρνηση Αρχών  και  Αξιών  που κάνουν τον άνθρωπο… άνθρωπο! Διαχρονικά, γιατί είναι υπεραξίες άφθαρτες στο χώρο και    στο χρόνο! Και αντί γι’ αυτά τα ιδανικά και τα ιδεώδη,  μας προσφέρει η Ελληνική τηλεόραση  και πολλοί από τους δημοσιογράφους της, από τον πάτο του  …τενεκέ σκουπίδια που  γίνονται για τα παιδιά μας τρόπος ζωής, τρόπος αναγνώρισης και προβολής.  Γίνονται  ιδανικά τους, άνθρωποι αδίστακτοι, διεφθαρμένοι, αμφιβόλου γένους και ηθικής, που κυριαρχούν στη λαμπερή τηλεόραση και πιστεύουν ότι έτσι κερδίζεται σήμερα η ζωή. 

 Ποιος θα γκρεμίσει και με τι αυτό το κάστρο της ψευτιάς, που έγινε το πιστεύω των παιδιών; Το σχολείο; Μα έγινε κι αυτό …γρανάζι του μοντέρνου μας μηχανισμού. Οι πολιτικοί; Οι ταγοί της Χώρας;  Μα  γι’ αυτούς,  αλλιώς μετριώνται  τα κουκιά.  Η Αστυνομία;  Μα ο φόβος της τιμωρίας, στα νέα παιδιά, μοιάζει έπαθλο ηρωϊσμού και κάποιοι πάλι από μας, για λόγους αλλότριους, θα τους ενισχύσουν την άποψη.

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Όχι, να μην σπάσουμε τον καθρέφτη αλλά να αλλάξουμε όλοι εμείς, γονείς, δάσκαλοι, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συμβούλια, κυβέρνηση, πολιτικοί, αστυνομία και φρόνημα λαού! Να ξαναβρούμε θεό, ιδεώδη, ανθρώπινα και εθνικά, για να δουν τα παιδιά μας και τη σωστή πλευρά της ζωής  που την ξεχάσαμε, δυστυχώς, ακόμα κι εμείς. Εμείς  που σα λαός, γονείς, δάσκαλοι, φορείς και οργανώσεις, κομματικές και μη δε βγήκαμε ποτέ στους δρόμους να φωνάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε για τα φρικτά προγράμματα της τηλεόρασης που διδάσκουν στα παιδιά μας μόνο το έγκλημα, το σεξ, ομαλό κι ανώμαλο, την παρανομία κάθε μορφής και πάνω απ’ όλα και μέσα σε όλα τη ΒΙΑ! 

Τώρα, ξέρουμε ποιος φταίει. Εμείς φταίμε, που με την αδράνειά μας, την απιστία μας και τον δήθεν μοντερνισμό μας αφησαμε βορά στους κακούς του κόσμου τα ελληνοπούλα μας. Καιρός λοιπόν  να αλλάξουμε,, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.