Κινητοποίηση παντού…

on .

Είπαμε να μπει «με το δεξί», ο καινούριος χρόνος, αλλά αυτός το παράκανε! Αγνόησε εντελώς, το... αριστερό ατροφικό του πόδι και κάποιες φορές λειτουργεί σωστά και κάποιες άλλες… αδέξια!

Από την πρώτη κιόλας μέρα... «άπλωσε τον τραχανά» των ευρωεκλογών, που ως τον Ιούνιο, θα τον έχουμε φάει κιόλας! Και παράλληλα, με το θέμα των ευρωεκλογών, ακούγονται ψίθυροι, φωνές και αλαλαγμοί, για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών! (ήρεμα, υπάρχει χρόνος για όλες τις δουλειές...)

Και την πρώτη... εργάσιμη ημέρα του χρόνου, άνοιξε και ο φάκελος... των διορθωτικών κινήσεων του Πρωθυπουργού (ως τώρα τον λέγαμε… ανασχηματισμό!) Και το φλουρί αυτής της διαδικασίας, το κέρδισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, που για πέμπτη φορά πέρασε την πόρτα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη! Σίγουρα και δικαίως θεωρείται ο... πολυνίκης Υπουργός! (ήταν υπουργός και στο ΠΑΣΟΚ, πριν… πάρει μεταγραφή!)

Αυτές τις πρώτες μέρες του 2024, που ήταν και εορταστικές, ο Στέφανος αντιπολιτευόταν... εκ του μακρόθεν! (έλειπε οικογενειακώς) Αυτό το μήνα, όλα τα κόμματα θα αναπτύξουν τις θέσεις τους, για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια! (ας ελπίσουμε με αίσιο τέλος...) 

Την ίδια περίοδο, ο συμπαθής Κώστας Σκρέκας είναι αντιμέτωπος με τη μεγάλη ακρίβεια, που δεν έχει σταματημό! Ειλικρινά παλεύει μόνος του! Μέρα παρά μέρα, «ρίχνει» σε εταιρίες και κανένα πρόστιμο, αλλά ο καταναλωτής... αδυνατεί να φάει κάτι φτηνό... και νόστιμο!

Και τέλος, αυτές τις πρώτες μέρες του 2024, μας ήρθε... κατακέφαλα η δήλωση κυβερνητικού βουλευτή, που ανοίγει «πληγές» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις! Οι δηλώσεις έγιναν με... επιστημονικό τρόπο! Τεμαχίζοντας σε... ποσοστιαίες μονάδες (συν-πλην), Συνθήκες ενός ολόκληρου αιώνα! Συνθήκες, που ηρέμησαν και γαλήνεψαν την περιοχή!

Ας ελπίσουμε, πως εδώ, θα σταματήσουν οι… αδέξιες κινήσεις! Και πού να βρεις, αυτή την περίοδο… καινούριες λύσεις!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.