Πονηρή... διαδρομή!

on .

● Υπάρχουν κάποιες «διαδρομές» στη ζωή, που παρουσιάζουν τεράστιες δυσκολίες! Και ανάμεσα σ' αυτές, η πιο δύσκολη είναι η «διαδρομή της ίδιας της επιβίωσης»!

Είναι αυτοί οι κερδοσκόποι, που δεν σε αφήνουν σε ησυχία! Και να ήθελες να ακολουθήσεις κι «ένα μονοπάτι», να τους ξεφύγεις, δεν μπορείς... Έχουν μπλοκαρισμένα όλα «τα στενά» και είσαι υποχρεωμένος να βαδίσεις το δρόμο... της ακρίβειας!

Και αυτή η διαδρομή «από το χωράφι στο ράφι», είναι μια… πονηρή διαδρομή, που ενώ σαν, καταναλωτής, στην αρχή βαδίζεις καλά, μετά από τις πρώτες 10 μέρες του μήνα... εξαντλείσαι! Και υπεύθυνοι είναι μόνο αυτοί που πλουτίζουν εις βάρος σου, αλλά και εκείνοι που δεν τους «στριμώχνουν»!

 Και καθώς έχουν αντιληφθεί οι κερδοσκόποι, πως ο Έλληνας έχει στρέψει την προσοχή του αποκλειστικά στο θέμα «γονέας 1 και γονέας 2», αυτοί κάνουν ανατιμήσεις... επί 2! (μη σας πως και... επί 3!) 

Διαμαρτύρονται οι καταναλωτές, φωνάζουν πιάστε τους ληστές, αλλά... δεν καρποφορούν οι προσπάθειες... Ο μπάρμπα Μήτσος, που έχει... μεγάλη επιρροή στο χωριό του, αναμένεται να αντιδράσει!

Πρότεινε στους κατοίκους να… μποϋκοτάρουν ορισμένα προϊόντα, μπας και αλλάξει η κατάσταση! Συγκεκριμένα είπε στο καφενείο, όλοι οι άντρες να μην αγοράσουν ξυραφάκια, που είναι πανάκριβα! Να μείνουν αξύριστοι... για 3 μήνες, έτσι κι αλλιώς το... μούσι είναι της μόδας! Και επίσης να... καταργήσουν για 1 μήνα, όλα τα ακριβά τρόφιμα και να τρώνε μόνο... όσπρια! Και καθόλου... να μην ανησυχούν, έτσι κι αλλιώς στην... ύπαιθρο κυκλοφορούν!

Και μη χειρότερα...

*Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.