Άσχημο ξεκίνημα…

on .

Η ελληνική γλώσσα, η τόσο πλούσια, είναι εκείνη που δίνει τις λύσεις «στα δύσκολα»! Μία φράση ή μια έννοια, μπορεί να αποδοθεί με πολλούς τρόπους, περιφραστικά… και μονολεκτικά! Έτσι,  έχουμε τις «εταιρίες... διαχείρισης» των Τραπεζών, αυτές που όλοι μας χαρακτηρίζουμε... ευλόγως, ως «κοράκια» να μπορούν να έχουν και έναν… ηπιότερο λεκτικό μανδύα!

Όταν παίρνουν τηλέφωνο σε ένα δανειολήπτη, δεν λένε πως… «είμαστε τα κοράκια» αλλά, ότι τηλεφωνούν εκ μέρους της εταιρίας Διαχείρισης του δανείου! (σε δεύτερη φάση, αρχίζουν οι εκβιασμοί...).

Όμως, επειδή ίσως… είναι βαρύς, ο όρος κοράκια, θα μπορούσαν να… συστηθούν σαν «εταιρία... κακομεταχείρισης δανειοληπτών»!

Ο Μήτσος, τους έζησε στο πετσί του! Την πρώτη εργάσιμη μέρα, μετά την Πρωτοχρονιά, οι αθεόφοβοι τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν τα μαντάτα! Επειδή έδειξες ασυνέπεια στις δόσεις του δανείου, αναλαμβάνουμε δράση...  Μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, σου γίνεται έξωση και να μας αδειάσεις τη γωνιά!

- Κι εγώ, πού θα πάω χειμωνιάτικα, κύριε... κόρακα, του είπε! 

- Η Τράπεζα θα… φροντίσει, τους δύο πρώτους μήνες, θα σου βρει… φτηνή στέγη! Σου παραχωρεί παλιά γκαρσονιέρα, με… λογικό μίσθωμα! 1.000 ευρώ το μήνα! 

Άκουσε αυτά… τα ευχάριστα νέα ο Μήτσος και δεν άντεξε! Βρέθηκε στο Νοσοκομείο με… εγκεφαλικό επεισόδιο!

Ε, βέβαια, με τέτοια… επεισόδια που προηγήθηκαν, επόμενο ήταν να συμβεί και αυτό!

Άσχημα ξεκίνησε ο νέος χρόνος…

*Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.