Οι gay και τα προβλήματα στη χώρα και στην Ήπειρο…

on .

«ΜΑΣΑΖ» λένε τώρα το μάντρωμα των υπουργών και βουλευτών της ΝΔ και τις πιέσεις να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το γάμο των gay - ομόφυλων ζευγαριών και την «τεκνοθεσία». Γελοιότητα χωρίς όρια και είμαστε περίεργοι να μάθουμε τι τους λένε, για το ποια κοινωνική ανάγκη επιβάλλει αυτό το θλιβερό πανηγύρι, που κάνει τα κόμματα να χοροπηδάνε και να εξευτελίζονται! Μη μας ρωτήσετε για την Συνταγματική επιταγή ότι οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και με ελεύθερη βούληση. Αυτή έγινε

κουρελόχαρτο, όπως και η δήθεν εθνική πολιτική, που πρέπει να ακολουθεί κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε για τον διχασμό της κοινωνίας μη ρωτήσετε, διότι αυτός για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρχε κι αν κάτι τέτοιο ψιθυρίζεται, η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση.

ΕΝ τω μεταξύ τα προβλήματα οξύνονται. Η ακρίβεια ρημάζει τα νοικοκυριά, μαζί με τη φτώχεια και την ισοπεδωτική φορολογική πολιτική. Απόλυτος όμως  ο αποπροσανατολισμός. Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης, συνεπικουρούμενα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, επιδίδονται σε μιά χωρίς προηγούμενο πλύση εγκεφάλων. Μοναδικά θέματα ο γάμος των ομοφυλοφίλων και τα εγκλήματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ούτε καν ως «μονόστηλο» ότι τη Δευτέρα θα πάει στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για τα οποία γίνονταν χαμός! Πέταξε ο κ. Μητσοτάκης το θέμα των gay και ξεχάστηκε! Θα ταίριαζε μιά χαρά ο τίτλος της παλιάς κινηματογραφικής ταινίας «Κοινωνία ώρα μηδέν»! Πιστεύουμε όμως ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας, θα ζήσουμε και χειρότερα μέχρι να φτάσουμε στο μηδέν ως χώρα.

ΣΕ ό,τι όμως αφορά την Ήπειρο, κοντά είμαστε. Κόμβοι γίνονται παντού, αλλά ο «κόμβος» της Τεχνολογίας, το περίφημο Πάρκο Τεχνολογίας και Έρευνας απεντάχθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η χρηματοδότηση μελετών για τη σιδηροδρομική σύνδεση το ίδιο. Το έργο ύδρευσης Άρτας- Πρέβεζας- Λευκάδας από τις πηγές του Αγ. Γεωργίου, επίσης. Η αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων- Ηρακλείου ξεχάστηκε, όπως έγραφε την Πέμπτη ο «Πρωϊνός Λόγος». Η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, μετατέθηκε για το μέλλον, ενώ για εκείνη των Ιωαννίνων - Κακαβιάς χρηματοδότηση ακόμη δεν υπάρχει, ουδέ ανάδοχος. Για τη λίμνη Παμβώτιδα αγνοείται το... Προεδρικό Διάταγμα (εδώ και μια εικοσαετία…) που θα καθορίζει τις δράσεις και τους κανόνες προστασίας της, μαζί και οι περιβαλλοντικές μελέτες που «ροκανίζουν» εκατομμύρια.

ΠΡΩΤΑ από όλα αγνοείται η πολιτική ευθιξία από όσους έχουν την ευθύνη του σχεδιασμού, προγραμματισμού και της διεκδίκησης. Η ευαισθησία τους εξαντλείται σε φαιδρές αντιδράσεις οσάκις αισθάνονται δήθεν προσβεβλημένοι αν επισημανθεί το λάθος τους, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους παρέχει κάλυψη. Αυτό φυσικά και δε δίνει λύση στα προβλήματα, ουδέ τους καθιστά ικανότερους και αποτελεσματικότερους. Ομολογία αποτυχίας είναι. Ούτε η επιχειρούμενη απαξίωση των επικριτών μπορεί να αποτελέσει διέξοδο και να οδηγήσει σε αντιμετώπιση της κρίσης. Τώρα δε με τον σάλο για τον γάμο και τεκνοθεσία των gay, βρήκαν ευκαιρία να συνεχίζουν ανενόχλητοι την εγωκεντρική τους, αλλά… Ηπειροκτόνο πολιτική τους, με τους βουλευτές να είναι απασχολημένοι με τα… «φροντιστήρια» - «βασανιστήρια» στα οποία υποβάλλονται.

ΘΑ μας πείτε βεβαίως πως έχουμε ένα δρόμο στα Γιάννινα για να καμαρώνουμε, τη Νιάρχου. Που θέλει… κάποιες διορθώσεις και για την οποία η ανάδοχος εταιρία ζητά ένα εκατομμύριο ευρώ ως «μπόνους έγκαιρης παράδοσης»! Όταν έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ο δρόμος εδώ και ενάμιση χρόνο, αλλά δεν έχει σημασία. Υπάρχουν και τα σίδερα στον Κατσικά (για το κλειστό γυμναστήριο…) που τα πληρώσαμε μέχρι τώρα κοντά στα πέντε εκατομμύρια και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε, αλλά ούτε αυτό έχει τόση σημασία, κανείς άλλωστε δεν ασχολείται. Μετράει ότι είναι εκεί και περιμένουν και όποιος αμφισβητήσει το… μέγα επίτευγμα είναι κακοπροαίρετος, υπονομεύει την ανάπτυξη της Ηπείρου! Δοξάστε τους, αλλιώς θα εισπράξετε την περιφρόνησή τους. Φωνάξτε όμως δυνατά και… ζήτω οι gay, για να μη σας χαρακτηρίσουν φασίστες και ομοφοβικούς…