Και πού να παρκάρω;

on .

Ο «γολγοθάς» του Έλληνα οδηγού στις πόλεις (μη σας πω και στα χωριά…), είναι γνωστός! Ψάχνουν, ψάχνουν να παρκάρουν, αλλά τελικά μόνο… κορνάρουν! Ειδικότερα τα Γιάννενα, η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, …κατακυριεύτηκε από αυτοκίνητα και… από μπετόν! Μία πόλη με παλιά ρυμοτομία, αλλά με χιλιάδες αυτοκίνητα, είναι για τον οδηγό απελπισία! (αλλά και ο πεζός, δεν υποφέρει λιγότερο…) Ήρθαν και οι πολεοδόμοι, που σχεδιάζουν μόνο «επί χάρτου» και έδωσαν τη χαριστική βολή!

Οι πεζόδρομοι στην πόλη, πολύ καλοί και γραφικοί! Αλλά και  3-4 μεγάλοι κεντρικοί δρόμοι, δόθηκαν κατά… τα ¾ στους πεζούς και… το υπόλοιπο στα αυτοκίνητα!

Το πρόβλημα του πάρκινγκ, μέρα με τη μέρα μεγαλώνει! Οι θέσεις συνεχώς λιγοστεύουν, καθώς τα αυτοκίνητα αυξάνονται! Όποιος βρεί… πανηγυρίζει και κορνάρει, απ’ τη χαρά του!  «Κλειστές» θέσεις πάρκινγκ… μοσχοπωλούνται, όσο… μία γκαρσονιέρα!

Το κέντρο, έχει χρόνια που ασφυκτιά…

Όταν πριν αρκετά χρόνια, ο εμβληματικός αρχηγός του Άγιαξ της Ηπείρου, Γιώργος Σιόντης, είχε προτείνει τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στο γήπεδο Ζωσιμάδες και η επιφάνειά του, ένα υπέροχο πάρκο και ταυτόχρονα τη δημιουργία άλλου αθλητικού κέντρου εκτός πόλης, ποτέ κανείς δεν πήρε την πρόταση στα σοβαρά!

Ήταν η εποχή των «παχέων αγελάδων», λίγο πριν την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα!

Τότε που έγιναν τα Στάδια των Πατρών, της Κρήτης και το Πανθεσσαλικό στο Βόλο!

Χάθηκε τότε η ευκαιρία για την πόλη μας να αποκτήσει η ξεχασμένη Ήπειρος το δικό της Στάδιο!

Ο Γιώργος το πρότεινε και το πάλεψε! Όμως οι πολιτικοί της περιοχής μας, εκείνης της περιόδου, ήταν… κοντόφθαλμοι!

Τώρα, όλοι… τριπλοπαρκάρετε και προσοχή… να μην τρακάρετε!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.