Όχι άλλα δάκρυα…

on .

● Όλοι στο ΠΑΣΟΚ έβγαλαν… τα μαντήλια (όχι… να χαιρετήσουν, αλλά να σκουπίσουν τα δάκρυά τους, για το κακό που τους βρήκε!).

Ακριβώς την τελευταία μέρα των μεταγραφών στο ποδόσφαιρο, έκανε τη… «δική της μεταγραφή» και η… συντρόφισσα Εύη, από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία! (Ήταν εκείνη, που «ούσα βουλευτής» του ΠΑΣΟΚ, ούρλιαζε στον Κουρουμπλή, που είχε… βάλει πλώρη προς τον ΣΥΡΙΖΑ!).

Τώρα, για να της έρθουν… όλα δεξιά, ίσως ετοιμάσει βαλίτσες για τις Βρυξέλλες, εάν φυσικά επιλεγεί!

Και την ώρα που οι «πόρτες των μεταγραφών» έκλειναν, ο Ανδρέας «άνοιγε ένα παράθυρο», για δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού!

Μάλιστα στοχεύει να έχει προσωπική συμμετοχή στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου!

Το νέο κόμμα έρχεται, λέει, να καλύψει το χώρο ανάμεσα από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ!

Υπάρχει τέτοιος χώρος;

Τα δύο κόμματα έχουν… πλησιάσει τόσο πολύ ώστε ανάμεσά τους δεν υπάρχει ούτε… ένα τετραγωνικό για να χτίσει κάποιος μία… παράνομη γκαρσονιέρα! (Αλλά οι πολιτικοί, ξέρουν καλύτερα απ’ το λαό…)

Και ως γνωστόν σήμερα έχουμε στη Βουλή οκτώ κόμματα και με άλλα… τρία ακόμη, συμπληρώνεται η… ενδεκάδα!

Τα νούμερα είναι πολλά και η… ασυνεννοησία ακόμη μεγαλύτερη!

Και ο Θύμιος, σχολιάζοντας την Ελληνική πολιτική πραγματικότητα και αυτόν τον πολυκερματισμό, το είπε ξεκάθαρα σε όλο το καφενείο:

- Έπεσε πολύ γκρίνια στην ομάδα… Σε άλλους δεν αρέσει ο Κασσελάκης! Σε άλλους δεν αρέσει ο Ανδρουλάκης! Ε, καθίστε να σας κυβερνάει μόνο ο Μητσοτάκης! (Και είναι δύσκολο να κυβερνάς… χωρίς αντίπαλο!)… 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.