Τα αυτογκόλ…

on .

 Είναι γεγονός, πως στις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες, κυκλοφορεί… ακόμη, πολύ χρήμα! Στις μικρομεσαίες τα πράγματα είναι πιο δύσκολα… Οι μεγάλες ομάδες, έχουν τον κόσμο τους, έχουν και τα ινδάλματά τους! Αυτή την εποχή οι κορυφαίοι είναι ο Μέσι και ο Ρονάλντο! Ο κόσμος τους αποκαλεί «φαινόμενα»! Γιατί προσφέρουν ποδοσφαιρικό θέαμα, αλλά… κολυμπάνε και στο χρήμα! Και ευτυχώς για το φτωχό φίλαθλο, που έχει με κάτι να ασχοληθεί, μέχρι να αρχίσει το μάτς και να μην… πετάει φωτοβολίδες στο γήπεδο! Και  συζητάνε οι φίλαθλοι, ποιος έβαλε τα περισσότερα γκόλ και ποιος δημιούργησε αμύθητη περιουσία! Από τους δύο, πρώτος έρχεται ο Ρονάλντο!

Υπάρχουν λοιπόν στα γήπεδα, λίγοι που έχουν δόξα και χρήμα και στην Κερκίδα, η πλειοψηφία τους, φτωχοί, με άδειες τσέπες!

Αλλά, για τη δική τους φτώχεια, δεν φταίει… ο Ρονάλντο και ο Μέσι!

Κάποιοι, οικονομικά ισχυροί, τους έβαλαν… στη μέση και μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα!

Και ενώ οι άσσοι τους κολυμπάνε στη χλιδή, οι οπαδοί χειροκροτούνε με… μισή αναπνοή! (την άλλη μισή την αφαίρεσαν οι καθημερινές δυσκολίες της ζωής τους!)

Και αυτοί οι οπαδοί, είναι πάντα σταθεροί στην ομάδα τους!

Ποτέ κανένας φίλαθλος δεν έκανε… μεταγραφή, να πάει σε άλλη ομάδα! (π.χ. γεννήθηκες ΠΑΣ θα πεθάνεις ΠΑΣ!)

Μεταγραφές κάνουν μόνο… οι πολιτικοί, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό, λειτουργούν με βάση «τα καλά και συμφέροντα»! Μία είναι με… τη Δεξιά, μία με την Αριστερά! Καλά του Κέντρου, του έχουν… διαμελίσει τα ιμάτιά του!

Τελικά, το συμπέρασμα είναι, πως το ποδόσφαιρο και η πολιτική, έχουν πολλά κοινά σημεία!

Και βγήκε η γνωστή φράση: Έχει ποδοσφαιροποιηθεί η πολιτική ζωή του τόπου!

Δυστυχώς όμως οι πολιτικοί μας, βάζουν πιο πολλά… αυτογκόλ, από τους παίκτες των γηπέδων! Και αυτό έχει… τις επιπτώσεις του στον λαό!

 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.