Όλα από το κακό στο χειρότερο και στην περιοχή της Ηπείρου!

on .

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ελεγχόμενα Μέσα Ενημέρωσης περιγράφουν μιά οικονομική κατάσταση ως ειδυλλιακή και εύρωστη. Λυπούμαστε αλλά έχουμε αντίθετη άποψη, η οποία επιβεβαιώνεται από την καθημερινότητα. Η εικόνα είναι ζοφερή κι ας μη θέλει να το παραδεχτεί κανένας τους. Δεν είναι που οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους και έχουν δίκιο, αλλά που ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης λέει ότι «δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για περισσότερες παροχές», δηλαδή δεν υπάρχουν χρήματα.

ΔΕΝ είναι μόνο οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που διαμαρτύρονται και απαξιώνονται, όταν υποκριτικά όλοι οι «αρμόδιοι» διακηρύττουν ότι πρέπει να στηριχθεί, αλλιώς η χώρα θα έχει πρόβλημα. Οι περισσότεροι κλάδοι βρίσκονται σε αναστάτωση, διότι και δεν ανταποκρίνεται η κυβέρνηση στις εκκλήσεις τους για βοήθεια και τους παίρνει όσα βγάζουν μέσω της άδικης φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζει. Και δείτε, όσα περισσότερα εισπράττει το κράτος από άμεσους και έμμεσους φόρους, τόσο και αυξάνεται το χρέος της χώρας, που ξεπέρασε εκείνο για το οποίο οι διεθνείς τοκογλύφοι επέβαλαν μνημόνια και τα πήραν όλα.

ΑΥΤΑ για τη γενική κατάσταση, διότι σε ό,τι αφορά την Ήπειρο αυτή είναι δραματική και δεν διαφαίνεται καμιά πιθανότητα ν’ αλλάξει προς το καλύτερο στα προσεχή χρόνια. Δυστυχώς δεν αρκεί η επισήμανση του πρωθυπουργού στη σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες πριν από λίγες ημέρες, ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν Περιφέρειες δυο ταχυτήτων». Το ποιός ευθύνεται όμως δεν είπε, ούτε τι προτίθεται να κάνει η Πολιτεία για να εκλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο, ενώ απέφυγε να καταλογίσει ευθύνες σε Περιφερειάρχες. Είναι αυτό που πολλές φορές έχουμε πει και γράψει, ότι γίνονται συσκέψεις μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και όχι για την ουσία.

ΘΑ αρκούσε να είχε πει στους Περιφερειάρχες… «κάντε ό,τι μπορείτε γιατί χρήματα δεν υπάρχουν», όπως άλλωστε καθαρά είπε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Ταχιάος… «λεφτόδενδρα δεν υπάρχουν», όταν συζητούσαν για τα οδικά δίκτυα της Ηπείρου και δεν είδαμε να αντιδρά κανένας, μέχρι που και ο δήθεν… εκνευρισμένος Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια όταν ο υφυπουργός ήλθε στα Γιάννινα. Έτσι λοιπόν «λεφτόδενδρα» για τους δρόμους στην Ήπειρο δεν υπάρχουν, ούτε για την κτηνοτροφία που σβήνει, ούτε φυσικά για τη σιδηροδρομική σύνδεση (κι ας χρηματοδοτούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση μελέτες), ούτε για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά, ούτε καν από τον ΕΟΤ που δεν συμπεριέλαβε την Ήπειρο στους διαφημιστικούς του σχεδιασμούς!

ΛΙΓΑ σταχυολογούμε από τα τόσα που καθιστούν την  Ήπειρο ουραγό στην ανάπτυξη, αλλά και για αυτά δεν γνωρίζουμε να υπήρξε συντονισμένη και δυναμική αντίδραση από κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, αυτοδιοικητικούς και φορείς. «Σφάξε με αγά μου να αγιάσω» η τακτική τους, άντε και μιά ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου. Συνεπώς αυτή μπορεί ίσως να είναι και η απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα του «Πρωϊνού Λόγου» (ύστερα από τη σύσκεψη Πρωθυπουργού - Περιφερειαρχών)… «τις πταίει και η Ήπειρος είναι καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις;»! Όπως και στο άρθρο μας του περασμένου Σαββάτου με τίτλο «Έτσι είναι η διαφθορά» και που αναφέρονταν σε μελέτες για Δήμους της περιοχής. Διότι δεν είναι που πλέον «δεν υπάρχουν χρήματα», αλλά κι αυτά που διατίθενται κατασπαταλώνται όχι για την εξυπηρέτηση του αμιγούς δημοσίου συμφέροντος.