Έχεις… ντοκτορά!

on .

Βρε Μήτσο, είπε ο φίλος του ο Θύμιος, έχω μερικές απορίες και μάλλον εσύ μπορείς να μου τις λύσεις… Βέβαια, δεν είσαι… οικονομολόγος, αλλά ξέρω πως κάνεις μεγάλη… οικονομία, για να τα βγάλεις πέρα! (Στο οικονομικό στρίμωγμα, έχεις πάρει… ντοκτορά!) Πες μου, πώς γίνεται να δουλεύει ένας νέος 8-10 χρόνια και να συγκεντρώνει τόσο πλούτο που να μη χρειάζεται να δουλέψει άλλο στην υπόλοιπη ζωή του και αυτή να είναι πλουσιοπάροχη! Πρέπει να μιλάμε… για φαινόμενο! (Αυτό το τελευταίο, κάτι μου θυμίζει…)

-Τι να σου πω βρε Θύμιο, εμένα ο γιος μου, παρότι από αγροτική οικογένεια, πέρασε αριστούχος στην Ιατρική Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στη Γερμανία και παρέμεινε εκεί για δουλειά! Φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια δουλειάς και δεν έχει δικό του σπίτι στο Βερολίνο! Απλώς έχει μία άνεση, αυτός και η οικογένειά του! Στο… Ε9 δηλώνει μόνο το σπίτι της γυναίκας του στην Άνω Ραχούλα!

Αλλά και στην Αμερική, που είναι ο ανιψιός μου και δούλευε σε μια μεγάλη Τράπεζα, τον απέλυσαν ολόκληρο οικονομολόγο και τώρα άνοιξε πιτσαρία! Ούτε αυτός έκανε περιουσία, απλώς περνάει καλά!

Τώρα, αν υπάρχει και κάποιος που με λίγη δουλειά έκανε «λεφτά με ουρά», τότε θα πρόκειται για κανένα… φαινόμενο! Και μάλιστα «ένα φαινόμενο», που μπορεί να γραφτεί σε βιβλίο και να γίνει… best-seller!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.