Το ψηφιακό πορτοφόλι…

on .

 Δεν το περίμενα αυτό Μήτσο, του είπε ο φίλος του ο Θύμιος. Το ότι δηλαδή, σ’ αυτή… την ηλικία θα προλάβαινες να ζήσεις αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις στο Δημόσιο! Εδώ πρόκειται για ένα μικρό θαύμα! Να σε φτύσω, να… μη σε βασκάνω!

Εσύ μέχρι χθες, πλήρωνες και μάλιστα… με δανεικά, όλες τις υποχρεώσεις σου! Λογαριασμούς ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εφορίας και φυσικά χωρίς καμία… δόση ευφορίας!

Τώρα, το κράτος σε απαλλάσσει από… το τρέξιμο! Σου δημιουργεί το ψηφιακό πορτοφόλι! Δεν χρειάζεται να έχεις ποτέ μαζί σου χρήματα! Τώρα πλέον θα σου τα παίρνουν… ηλεκτρονικά! Μέσα στο κινητό σου, θα είναι όλα καταχωρημένα! Και πατώντας ένα κουμπί, θα σου… αφαιρούν ευρώ, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και η κάθε Ασφαλιστική!

Εσύ θα… κάθεσαι και το πορτοφόλι θα αδειάζει! Και όταν το κινητό δεν θα έχει άλλα χρήματα μέσα, θα σε… ειδοποιεί «μουγκρίζοντας», όπως βουίζει το 112 με… τις θεομηνίες!

Και εσύ Μήτσο, θα περιμένεις τον άλλο μήνα, να μπει ο μισθός σου στο ψηφιακό πορτοφόλι!

Τώρα μάλιστα που ο μισθός σου θα έχει μπροστά… το νούμερο 8, οι πληρωμές θα γίνονται με… άνεση και με ρυθμό!

Ό,τι περισσέψει από τις πληρωμές, θα κατευθυνθεί στα σαρακοστιανά ψώνια! Για τις αγορές του Πάσχα, έχουμε καιρό… Όταν θα έρθει η ώρα, το… ψηφιακό πορτοφόλι θα πάρει το δρόμο προς το κρεοπωλείο! Αλλά εκεί θα… δεχτεί ένα «προειδοποιητικό σήμα» από το ίδιο το αρνί, με το χαρακτηριστικό βέλασμα! Μπέ-ε-ε!

Και ο Μήτσος με… το ψηφιακό πορτοφόλι, θα πάει… κατ’ ευθείαν στο κοτόπουλο! Η φτώχεια θέλει καλοπέραση! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.