Μεταπηδήσεις…

on .

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί… Κάποτε, αυτούς που… πηδούσαν από κόμμα σε κόμμα, τους έλεγαν αποστάτες! (ήταν η… επίσημη προσφώνηση!) Τώρα κοντεύουν να… τους βαφτίσουν «προστάτες» των δημοκρατικών θεσμών και να θεωρούνται οι άνθρωποι της προσφοράς και της ομαλής πορείας της χώρας!

Είναι εκείνοι, που στηρίζουν με… τη μεταγραφή τους, ένα κόμμα εξουσίας και γίνονται, έτσι, η… σανίδα σωτηρίας!

Τα τελευταία 50 χρόνια της μεταπολίτευσης, είχαμε αρκετές περιπτώσεις «κομματικών μεταγραφών», χωρίς ίχνος… ιδιοτέλειας, με στόχο τη «σταθερότητα» και την απομάκρυνση της χώρας από… την αβεβαιότητα! (αυτά ισχυρίζεται ο αποστάτης…)

Από την εποχή που… διευρύνθηκαν οι μεταγραφές στο ποδόσφαιρο, με μεγάλα οικονομικά οφέλη,… φαίνεται πως ζήλεψαν και οι πολιτικοί και στη χώρα αυτή εδώ, αλλάζουν «στρατόπεδα» χωρίς αιδώ!

Έτσι, ένας «αριστερός», μπορεί να γίνει «δεξιός», χωρίς να υποχρεωθεί… να απολογηθεί! (εκείνο που τον ενοχλεί είναι, πως δεν κοιμάται καλά τα βράδια… στην αρχή, αλλά μετά… συνηθίζει!)

Επίσης, ένας «δεξιός», μπορεί να γίνει… δεξιότερος και ίσως κατά τι πλουσιότερος! (την δόξαν πολλοί εμίσησαν, αλλά το… χρήμα κανείς!)

Όλοι λοιπόν αυτοί που… μεταπηδάνε, έχουν την δικαιολογία, πως δεν υπάρχουν «διαχωριστικές γραμμές» ανάμεσα στα κόμματα! (κάποτε υπήρχαν μεγάλα αναχώματα!)

Αλλά, ούτε επηρεάζονται καθόλου, από την κατακραυγή των δικών τους ψηφοφόρων, γιατί αυτοί έχουν παραδοθεί στο δικό τους βόλεμα… άνευ όρων! 

Με αυτή λοιπόν την κατάσταση στο πολιτικό παιχνίδι, κάποιοι που δεν παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα, πολλές φορές δεν γνωρίζουν… «ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο», καθώς βλέπουν… ένα «αριστερό» σε δεξιό υπουργικό θώκο και τανάπαλιν!

Βλέπετε, έχουν αλλάξει οι καιροί…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.