Απ’ το… πεζοδρόμιο!

on .

Αν είχαν «φωνή» όλα τα πεζοδρόμια των Ελληνικών πόλεων, θα έριχναν… πολλά μπινελίκια στα αυτοκίνητα και μέσω αυτών… στους οδηγούς, που έκαναν την ολοκληρωτική τους κατάληψη! Η κατάσταση έγινε τραγική!

Το παρκάρισμα πλέον στο πεζοδρόμιο… θεωρείται φυσιολογικό! «Αφύσικο» είναι… να υπάρχει η μία από τις τέσσερις ρόδες του οχήματος… μέσα στην πόρτα του καταστήματος!

Οι οδηγοί… βρίσκονται στον κόσμο τους, με αυτή την κατάσταση οι πεζοί… συμβιβάστηκαν και οι κλήσεις της Αστυνομίας… μετριάστηκαν! (πόσους να γράψει και η Ελληνική Αστυνομία, αφού όλη η χώρα… παρανομεί!)

Οδηγοί και πεζοί… μάχονται για την επιβίωση!

Ένας γέρος που ήθελε να πάει στο φαρμακείο της γειτονιάς του, διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να πάει, γιατί στην πόρτα του φαρμακείου υπήρχε… φυσικό εμπόδιο! (ένα… Ντάτσουν!)

Έτσι αναγκάστηκε να αφήσει πάνω στο αυτοκίνητο ένα σημείωμα: «Παρακαλώ, όταν… ξεπαρκάρετε, κάντε μου μία χάρη: Είμαι στο απέναντι παγκάκι! Φέρτε μου από το φαρμακείο έναν… ουροσυλλέκτη, τον έχω πληρωμένο από προχτές! Ευχαριστώ!»…

Ένας άλλος γεροδεμένος 40άρης, «άρπαξε» στην αγκαλιά του μία 80χρονη γυναίκα και την πέρασε πάνω από… δύο αυτοκίνητα, για να φτάσει στην είσοδο του σπιτιού της! (ποτέ δεν έλειψαν οι… καλοί Σαμαρίτες!)

Αυτή λοιπόν η αλγεινή κατάσταση, δύσκολα θα διορθωθεί!

Το ότι μειώθηκαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων κατά 9% τον περασμένο Μάρτιο, δεν λέει τίποτε! Αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό!

Από την άλλη, οι δημόσιες συγκοινωνίες στη χώρα μας χωλαίνουν, αλλά και ο Έλληνας δυστυχώς τις απαξιώνει!

Και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει! Η αστυνομία κάνει εκκλήσεις και… κόβει κλήσεις! Λύση όμως δεν φαίνεται στον ορίζοντα!

Έτσι και η γνωστή φράση: Προχώρα, σιγά κι απ’ το… πεζοδρόμιο, δεν χρησιμοποιείται πλέον!

Δεν έχει νόημα…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.