Καιροφυλακτεί…

on .

 Αυτό κι αν είναι «δέσιμο» Μήτσο μου. Μετά από τόσα χρόνια φίλοι, δεν ανταλλάξαμε ούτε μία κακή κουβέντα! Είχαμε τις «διαφορές μας», αλλά πάντοτε κρατούσαμε ένα επίπεδο! Ούτε οι πολιτικοί δεν… κατάφεραν να μας δημιουργήσουν ρήγμα στη φιλία μας, παρότι ανήκουμε σε διαφορετικά κομματικά στρατόπεδα! 

Τη ζημιά, την έκαναν εκείνα τα μνημόνια, πήγαν να μας μπλέξουν, αλλά το ξεπεράσαμε!

Εκείνη την όχι και τόσο μακρινή εποχή και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, πάλευε χωρίς… πολεμοφόδια, να… μοιράσει στον κόσμο «οικονομικά εφόδια»! (λειτούργησε η δαμόκλεια σπάθη της Τρόικας!) Και δυστυχώς, αυτός ο υπουργός, είναι… η αιτία, που έχουμε οι δυο μας… «προσωπικές διαφορές»!

- Εγώ έχω μαζί σου… προσωπική διαφορά; Αναρωτήθηκε ο Θύμιος.

- Ναι Θύμιο μου, εκείνος ο υπουργός, μας δημιούργησε… «προσωπική διαφορά»! Πήγε να χαλάσει τη φιλία μας!

Με μεγάλες… αλχημείες, παρουσίασε εμένα, με 1000 ευρώ σύνταξη, σαν... πάμπλουτο και εσένα με 800 ευρώ, σε κατέταξε και σωστά, στους πάμφτωχους!

Εμένα, των 1000 ευρώ, με έχει «φορτώσει» με προσωπική διαφορά και δεν παίρνω καθόλου αύξηση, ενώ εσύ των… 800, παίρνεις κάτι ψίχουλα!

Και απ’ ότι ρώτησα το λογιστή μου, αυτή η προσωπική διαφορά του Κατρούγκαλου, θα… με συνοδεύει για αρκετά χρόνια και θα εξαλειφθεί… στο απώτερο μέλλον!

Γι’ αυτό σου λέω, πως έχω «προσωπική διαφορά»… μαζί σου και κυρίως… με τον Κατρούγκαλο!

- Τώρα, οι υπόλοιπες «διαφορές» που έχουμε, δεν είναι προσωπικές αλλά κομματικές!

- Εσύ «ψαρεύεις» σε δεξιά θολά νερά, ενώ εγώ σε… λιμνάζοντα αριστερά!

- Αλλά, ας προσέξουμε και οι δύο, γιατί… καιροφυλακτεί… ο Κανένας! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.