Τα... υποκειμενικά

on .

- Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ προχωρά… Ανοίγει νέους δρόμους προς όφελος των ανθρώπων και της  κοινωνίας. Και οι επιτυχίες της έχουν αποδέκτες όλους… Ακόμα και αυτούς που δεν την εμπιστεύονται, δέσμιοι σκοταδιστικών, ανορθολογικών αντιλήψεων και αρνητών της, λόγω  ταξικών  δήθεν  ιδεολογιών...

- Πριν λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκαν -αλλά από ΜΜΕ δεν προβλήθηκαν αναλόγως της σημασίας τους- τα κλινικά αποτελέσματα για το εμβόλιο mRNA κατά του μελανώματος, μιας επιθετικότατης μορφής καρκίνου του δέρματος. Αποτελέσματα τα οποία είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

- Πριν  από  τέσσερα  χρόνια η ανθρωπότητα φάνηκε, για μια στιγμή, πως ήταν στο έλεος του ιού COVID -19… Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ επιτάχυνε την έρευνα και απέκτησε δυνατότητες καταπολέμησης του ιού… Και εκατομμύρια άνθρωποι σώθηκαν…

- Θυμίζω πως τότε υπήρχαν δυο απόψεις από αντίθετες ιδεολογικά πλευρές. Συνοπτικά  καταγράφονται στην ακόλουθη φωτογραφία. Το εμβόλιο ήταν «περιορισμός  της ελευθερίας, τρομοκρατία και εκβιασμός»! Οι εκτιμήσεις πως κάτι «ύποπτο» συμβαίνει κυριαρχούσαν σε ένα σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης που ελκύεται από σκηνικά συνωμοσιολογίας, γνωστά και σήμερα που προωθούνται και από πολιτικούς ακροδεξιών  αντιλήψεων. Και  εκείνη  την περίοδο είχαμε και αυτή την προσέγγιση (ΚΚΕ) για  την πανδημία. Ο "ορατός εχθρός, ο καπιταλισμός"... Ο "αόρατος" μάλλον είναι η πανδημία με τα εκατομμύρια θύματα σε όλο τον κόσμο... Και η "μόνη θεραπεία" δεν είναι τα εμβόλια, οι έρευνες των επιστημόνων, αλλά ο "αγώνας για την ανατροπή του καπιταλισμού"! Και μέχρι να ανατραπεί ο καπιταλισμός τα θύματα θα πολλαπλασιάζονται, αλλά μία είναι η ΜΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. 

- Αλλά υπήρχε και αυτή η προσέγγιση …Από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, που αφορούσε και την τραγωδία στο ΜΑΤΙ… Και έκανε  …υπολογισμούς!

- Είδα και αυτή την είδηση. {…} Χαλκιδική: Αποκαλύφθηκε κρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων - Έμποροι όπλων οι πράκτορες{..}…{..} O θάνατος ενός Τσέχου, υπηκόου ρωσικής καταγωγής, πριν από λίγο καιρό στην Χαλκιδική αποκάλυψε   κρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων{..}…{..} Ο νεκρός που εργαζόταν ως το 2022 για μια τσεχική εταιρεία εμπορίας όπλων, την ΙΜΕΧ, είχε σχέσεις   με  την υπηρεσία πληροφοριών του Ρωσικού Στρατού.{..}..  Πολύ  ενδιαφέρον…

- Το  όνομά  της δεν  μου ήταν  οικείο… Βαρβάρα  Φύτρου… Η Βαρβάρα Φύτρου,  η  γυναίκα που έχασε τον άνδρα της και τα δυο ανήλικα παιδιά της στην  τραγωδία  στο ΜΑΤΙ… Ούτε και στην ευρύτερη κοινή γνώμη είναι γνωστή… Και λογικό… Δεν είναι πρόεδρος  κάποιου Συλλόγου Θυμάτων Τραγωδίας στο  ΜΑΤΙ… Δεν  προσκλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο όλα τα προηγούμενα  χρόνια… Δεν  ανέβασαν το  πρόσωπό της στις αναρτήσεις τους χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου… Δεν γράφτηκαν  τα  ονόματα του άνδρα της και των δύο ανήλικων παιδιών της (ούτε και των 104 θυμάτων) στα  σκαλιά  της Βουλής. 

- Οι νεκροί κάθε τραγωδίας έχουν ένα «κοινό» σημείο. Είναι νεκροί… Έχασαν  οριστικά το πολυτιμότερο  αγαθό, τη ζωή τους. Και αφήνουν πίσω, στους δικούς τους ανθρώπους, πόνο διαχρονικό… Η διαφορά έγκειται στον τρόπο διαχείρισης κάθε τραγωδίας από την κοινωνία, τους  πολιτικούς, τα κόμματα.

- Χτες έκανα μια βόλτα στην πόλη μας… Σε πολλά, και κεντρικά, σημεία είδα σε ρείθρα των πεζοδρομίων, μπροστά από καταστήματα, διάφορα σκουπίδια… Εντάξει, ας πούμε πως η Τοπική  Αυτοδιοίκηση, διαχρονικά το λέω, υστερεί  σε  αυτό το θέμα… Αλλά για τον καθαρισμό του χώρου, μπροστά από το κατάστημά σου, περιμένεις τον δήμο;

• Σχόλια και παρατηρήσεις για την στήλη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..